Laleaua, la angro 1 leu, la florărie 3 lei

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Greu e să fii bărbat la început de primăvară. Ziua de 8 Martie lasă o gaură serioasă în bugetul fiecărui soţ, iubit sau coleg se serviciu. Florile s-au scumpit de trei ori în drumul lor de la angro şi până la florărie. Dar poţi să te abţii să cumperi?

Cei mai isteţi bărbaţi cumpără direct de la sursă şi evită „intermediarii" fiindcă vând la preţ dublu sau triplu.

„În fiecare an, în luna martie, cumpăr de la angro. Iau mai multe fire fiindcă mă costă mai puţin. Şi, oricum, nu rămân cu ele, am la cine să le dăruiesc", ne-a spus Cosmin Petrache, soţ-model în luna Martie.

Omul şi-a făcut un calcul serios: azi banii lui s-au dus pe flori cumpărate soţiei (21 de lalele), şefei (11 lalele) şi fiicei (15 lalele).

Trei buchete îl costă 57 de lei la piaţa, angro George Coşbuc din Bucureşti. Lucrurile stau complet altfel la colţ de stradă sau la piaţă unde nu găseşti fir de lalea sub doi lei.

La florăriile autorizate lalelele şi freziile au acelaşi preţ, 3 lei firul, şi se vând mai greu căci au concurenţă serioasă la colţul străzii. În ţară, preţul florilor este şi mai mare.

La Timişoara, zambilele sunt cele mai căutate

Dacă în alţi ani aveau succes florile culese din grădină, anul acesta piaţa a fost monopolizată de cei care importă florile.

simeon stalpnicul png

În Timişoara, locul garoafei de altădată a fost luat de zambile, iar elevii de şcoală generală şi liceu fac cele mai mari vânzări. Trandafirii se vând cu 7 lei firul, iar zambilele cu 5 lei buchetul.

Iaşi, flori la jumătate de preţ

De teamă să nu păţească la fel ca de 1 Martie, când ieşenii le-au ocolit florile pentru că erau prea scumpe, florarii au redus preţurile pentru 8 Martie. Buchetele de zambile se vând cu doar 3 lei, o frezie cu 7 lei şi un fir de lalea cu 5 lei. Clienţii spun că e primul an când florarii lasă din preţ de Ziua Femeii.

simeon stalpnicul png

Bistriţa, 4 lei firul de lalea

Preţul florilor importate din Olanda creşte spectaculos în preajma zilei de 8 Martie. Lalelele pleacă de la angrosişti cu 1,5 până la 2 lei, iar la cumpărător ajung cu 4 lei. Gerbera la sursă costă 2,6 lei, iar la depozit, cu transport cu tot, ajunge la 3 lei firul. În piaţă se vinde cu 8 lei.

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net