«Lacrima lui Iov» tratează cancerul la plămâni

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ştiinţific denumite Coix lachryma-jobi, seminţele de Coix, sau "Lacrimile lui Iov", sunt considerate de chinezi un remediu împotriva cancerului. În Asia de Sud-Est sunt consumate pentru înfrumuseţarea tenului.

"Lacrimile lui Iov", sau Coix, sunt seminţele unei plante din Asia, socotite atât medicament, cât şi aliment.

Se numesc astfel deoarece au o formă alungită, de lacrimă, şi se pot înşira ca mărgele, fiind utilizate pentru confecţionarea de rozarii (şiraguri folosite de credincioşi la rugăciuni).

Cuibul de rândunică leac pentru inimă

Cornul de rinocer face miracole de 2.000 de ani

Frunza Ranlung damdawi ucide cancerul

Termitele, antibiotice naturale

Coralul, secretul vieţii fără bătrâneţe

Mulţi oameni confundă aceste seminţe cu orzul, fiindcă în multe pieţe din lume sunt comercializate sub numele de "orz asiatic".

Folosirea seminţelor de Coix ca leac datează din jurul anului 100 d.Hr., când erau recomandate în afecţiuni ale articulaţiilor, dureri la îndoirea sau întinderea mâinilor şi picioarelor.

Lacrima lui Iov creşte îndeosebi în China, Thailanda, Vietnam şi India.

simeon stalpnicul png

"Lacrimile lui Iov" au fost introduse în Japonia în secolele XVI şi XVII, după cum atestă cartea lui Mingyi Zhizhang, fiind utilizate ca tratament pentru durerile lombare, probleme cauzate de miofibroză.

În ultimele decenii, seminţele de Coix sunt recomandate îndeosebi ca adjuvant în favorizarea diurezei (producere şi eliminare a urinei) în cazuri de retenţie provocate de boli ale rinichilor, îmbunătăţirea activităţii plămânilor, splinei, tratarea dermatitelor alergice şi a acneei, combaterea efectelor secundare produse de ciroză.

În combinaţie cu alte ierburi, "Lacrimile lui Iov" servesc pentru îmbunătăţirea digestiei.

Medicament universal

*În Africa, seminţele Coix sunt puse sub perna copiilor, ca să aibă un somn bun, sau se pun la gâtul acestora când le cresc dinţii.

*În insulele Guadalupe şi Martinica, decoctul din seminţe este folosit împotriva rujeolei.

*În Puerto Rico, frunzele, rădăcinile şi seminţele sunt utilizate la prepararea infuziilor diuretice (se beau 3 căni pe zi).

*În America de Sud, frunzele de Coix sunt mestecate pentru calmarea durerilor de dinţi.

*În Noua Caledonia, infuzia din rădăcini este prescrisă în cazuri de otrăviri.

*În Japonia, infuzia se recomandă pentru înfrumuseţarea pielii. În Coreea, se pregăteşte o băutură din "lacrimile lui Iov" pisate şi orez.

*În Vietnam, se face supă din seminţele Coix.

*În Thailanda se pregăteşte o băutură miraculoasă din această plantă.

Kanglaite este un extract folosit în mai multe ţări

Un extract din seminţele Coix lachryma-jobi, numit kanglaite, este cel mai folosit remediu în tratamentele împotriva cancerului în China.

"Lacrimile lui Iov", renumite de secole pentru proprietăţile lor anticancerigene, sunt recomandate de medicii chinezi pentru tratarea cancerelor la plămân, ficat, stomac şi sân.

Administraţia Medicamentelor a aprobat comercializarea extractului din seminţe de Coix după trei ani de teste. Kanglaite a fost aprobat şi în Canada, SUA, Uniunea Europeană şi Japonia.

Există voci care susţin că numărul redus de cancere din sud-estul Chinei s-ar datora consumului acestei plante miraculoase.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net