La anul avem stadion! Când o să avem şi echipă?

Ultima actualizare:

Primăria Bucureştiului a alocat până în prezent 85 de milioane de lei noi (aproximativ 20 de milioane de euro) şi s-a asigurat finanţarea până la finele lui 2009.

Primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, a făcut ieri o vizită la şantier: "Deocamdată, la plăţile pentru stadion, Guvernul nu a participat pe anul 2009", a spus edilul-şef al capitalei.

Lucrările erau întârziate cu opt luni, dar constructorii au recuperat trei luni, iar stadionul ar trebui să fie gata în luna mai 2010. Se va face pauză doar cu în perioada sărbătorilor de iarnă astfel încât construcţia să fie terminată la timp.

Gazonul va fi pus tot de firma care execută lucrările de construcţie, iar capacitatea arenei va fi de 55.000 de locuri. În apropierea ei se vor construi două parcări-turn cu 3.000 de locuri.

Sorin Oprescu a spus că s-a semnat actul adiţional în vederea dotării stadionului cu un acoperiş retractabil, care va costa 20 de milioane de euro. Deasupra arenei, în centrul terenului, va exista un cub care va fi ancorat de tribune prin cabluri.

Din acel cub se va desfăşura acoperişul retractabil care va acoperi complet terenul. Pe cablurile acoperişului vor putea fi instalate camera de luat vederi şi ecrane pentru reluări.

Oprescu a întrebat nedumerit unde sunt stâlpii de nocturnă şi când vor fi construiţi. Constructorii i-au explicat că instalaţia de iluminat nocturn nu va fi realizată prin clasicii patru stâlpi pe care sunt aplasate refectoarele, ci se va realiza cum este modern acum cu corpurile de iluminat prinse pe acoperişul de deasupra tribunelor.

"Acum observ de ce era important ca tribunele să fie complet acoperite", a replicat Oprescu. Dacă în privinţa stadionul lucrurile par a intra pe o pantă ascendentă, în privinţa echipei, situaţia este estrem de complicată.

Naţionala e sfâşiată de scandaluri iar capitalul de simaptie de care se bucura selecţionerul Răzvan Lucescu e în scădere. La ultimul antrenament dinaintea meciului de aseară, Lucescu jr. a fost luat la nişto de spectatori.

„Răzvane, mă cununi şi pe mine, că vreau să ajung la naţională", i s-a strigat antrenorului, care nmu-i răspunde la telefon lui Adrian Mutu. Cu "Briliantul" a vorbit însă directorul general Ionuţ Lupescu, care l-a certat pe Mutu pentru comportamentul său.

"I-am spus că aşa ceva nu se face. M-a dezamăgit total. Toate sancţiunile care îl vizează pe Adi îi aparţin lui Răzvan. Doar el poate decide dacă îl va mai convoca sau nu", a dezvăluit Lupescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net