La 65 de ani, a mers pe jos 900 kilometri într-o lună

Ultima actualizare:

    Pensionarul Emil Teodorescu
Pensionarul Emil Teodorescu

Fostul profesor de geografie Emil Teodorescu, din Hunedoara a luat Europa la picior. La sfârşitul călătoriei, potrivit obiceiului pelerinilor, hunedoreanul şi-a ars încălţările.

La vârsta de 65 de ani, un profesor de geografie, din Hunedoara, de curând ieşit la pensie, a plecat în călătoria vieţii sale.

Emil Teodorescu a parcurs în această vară, pe jos, peste 900 de kilometri. „Am plecat într-un pelerinaj de care auzisem pe Internet, numit "Caminoul Francez", pe care oamenii din întreaga lume îl fac pe diferite rute până în oraşul Santiago de Compostela, din Spania.

Traseul pelerinului din Hunedoara a pornit de la Jean Pied de Port, un orăşel de la frontiera dintre Franţa şi Spania. A continuat prin Pamplona, Logorno, Burgos, Leon, Astorga, Ponferrada şi s-a încheiat la Santiago de Compostela.

Profesorul s-a îndreptat apoi, pe jos, spre Finistera sau „Capătul Pământului", o localitate aflată la patru zile de mers pe jos, de Compostela, pe coasta Oceanului Atlantic.

„Eu am plecat în pelerinaj la 24 iulie, de la Saint Jean Pied de Port, un orăşel francez de lângă Toulouse, iar după mai bine de 800 de kilometri pe care i-am parcurs pe jos în 32 de zile, am ajuns la Santiago de Compostela. De acolo, am pornit într-o altă călătorie a pelerinilor. Timp de patru zile, am parcurs aproximativ 100 de kilometri, până la Finistere, pe coasta Oceanului Atlantic", a povestit fostul profesor de geografie.

Hunedoreanul spune că a mers prin deşerturi, pe cărări de munte, prin păduri şi peste câmpuri sau pe marginea unor pârâuri şi s-a odihnit la mănăstiri ori la motelurile aflate pe itinerar.

„La una dintre mănăstirile unde am stat se afla un robinet de unde, în loc de apă, curgea vin", a mai spus hunedoreanul.

image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net