La 11 ani, omorâtă cu soluţie de râie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Jale fără margini în familia Malanca, din satu Racşa, judeţul Satu Mare. O fetiţă de 11 ani a murit, marţi, din cauza lecurilor băbeşti la care a fost supusă pentru a se vindeca de varicelă.

Anamaria Mihalca (11 ani) avea varicelă şi, pentru a-i uşura boala, bunica sa, Irina Malanca (72 de ani), s-a gândit să o trateze cum ştie ea mai bine. Aşa că i-a aplicat pe piele o substanţă folosită împotriva scabiei la oi.

„Fata s-a plâns că are mâncărimi, iar o femeie din sat mi-a zis să o dau cu soluţie din aia că şi alte femei au folosit-o şi s-au vindecat. Cu un tampon de vată am dat-o pe spate, iar după o jumătate de oră i s-a făcut rău. Fratele ei m-a strigat că fata are spume la gură", a spus, sfâşiată de durere, bunica fetei. Copila avea pielea arsă şi se simţea rău.

simeon stalpnicul png

Atunci, un vecin a luat-o în maşina sa şi a gonit spre spital. Pe drum însă fata s-a stins. Răpusă de durere, bunica o imploră pe Măriuca să se trezească.

„Vai, îngeraşul meu! Numai pe bunica o iubeai! Te-am crescut de când aveai o săptămână! Vai, inima mea, inima mea!", jeleşte bătrâna la căpătâiul nepoatei sale. Azi, poliţiştii aşteaptă rezultatul autopsiei pentru a stabili vinovăţia bunicii.

"După ce poliţia va primi rezultatul autopsiei se va decide dacă bunica se face vinovată de moartea fetei", a declarat Camelia Borz, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Satu Mare.

simeon stalpnicul png

«Fata a primit tratament pentru varicelă»

Medicul din sat, Liana Cucuiet, a văzut fetiţa marţi, în jurul orei 11.00, cu câteva ore înainte de a muri.

simeon stalpnicul png

"Sunt şocată. Fata avea varicelă, câteva bube, şi i-am scris o reţetă cu paracetamol, mixtură şi vitamine. Am înţeles că bunica a tratat-o cu soluţie împotriva scabiei. Nici măcar febră nu avea. E clar că a murit intoxicată", a explicat dr. Liana Cucuiet.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net