Judeţele Iaşi, Neamţ şi Ilfov au fost afectate de inundaţii

Ultima actualizare:

Zeci de case şi gospodării şi sute de hectare de teren agricol şi viţă de vie din judeţele Iaşi, Neamţ, Ilfov şi Capitală au fost afectate de inundaţii, în mai multe comune fiind oprită alimentarea cu energie electrică şi reţeaua de telefonie, potrivit unui comunicat al ISU.

În ultimele 24 de ore, în urma precipitaţiilor abundente, însoţite de intensificări ale vântului, descărcări electrice şi căderi de grindină au fost afectate nouă localităţi din judeţele Ilfov, Iaşi şi Neamţ, precum şi municipiul Bucureşti.

În judeţul Iaşi, cele mai multe probleme s-au înregistrat în comuna Oţeleni, unde au fost inundate 15 case, 20 anexe gospodăreşti, 200 hectare culturi de viţă de vie, două poduri şi podeţe, 10 kilometri de drum judeţean şi comunal, iar zece fântâni au fost colmatate. De asemenea, 20 de arbori au fost rupţi de vântul puternic, reţeaua de alimentare cu energie electrică a fost avariată pe o lungime de doi kilometri, iar cea de telefonie pe trei kilometri. În comuna Răducăneni, DN 28 a fost blocat cu aluviuni în urma scurgerilor de pe versanţi, serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă Răducăneni intervenind pentru degajarea carosabilului.

În judeţul Neamţ, pompierii au intervenit în comuna Boghicea, unde au fost inundate 150 hectare culturi porumb, viţă de vie şi pomi fructiferi, acoperişurile unei case şi unei anexe gospodăreşti, reţeaua de alimentare cu energie electrică, iar opt stâlpi de telefonie au fost avariaţi. În comuna Stăniţa, acoperişurile a 40 de case şi 86 de anexe gospodăreşti au fost sparte de grindină, ploile distrugând şi tencuiala exterioară a 10 case, 7 kilometri de drum comunal, peste 90 de hectare culturi porumb, floarea soarelui, viţă de vie şi pomi fructiferi. De asemenea, şapte stâlpi de telefonie şi trei de la reţeaua electrică au fost avariaţi. Sunt afectate parţial două linii de medie tensiune şi 29 de posturi de transformare, localităţile Trifeşti, Secuieni, Slobozia şi Stăniţa rămânând fără energie electrică, lucrătorii EOn Electrica acţionând pentru remedierea defecţiunilor.

În Ilfov, serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă au acţionat cu opt motopompe şi patru autospeciale, pentru evacuarea apei din patru subsoluri şi patru străzi din Popeşti Leordeni şi Glina.

În Bucureşti, au fost inundate 38 străzi şi 75 subsoluri afectate şi cinci copaci doborâţi, în special în sectoarele 4 şi 5, în principal determinate de lipsa sistemului de canalizare sau din cauza obturării acestuia cu moloz şi gunoaie. Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Sprii” al municipiului Bucureşti au intervenit cu 96 de mijloace şi 276 efective, în cooperare cu forţe şi mijloace ale ADP şi APA NOVA, se mai arată în comunicatul IGSU.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net