Jaf cu cuţitul la o casă de schimb valutar

Ultima actualizare:

    Casiera casei de schimb s-a speriat de cuţitul atacatorului şi i-a dat suma de 3.000 de lei. Foto: Magda Andron
Casiera casei de schimb s-a speriat de cuţitul atacatorului şi i-a dat suma de 3.000 de lei. Foto: Magda Andron

Un tânăr a jefuit astăzi casa de schimb „România Exchange“ din centrul oraşului Alba Iulia, situată pe strada Moţilor, la doi paşi de primărie.

Bărbatul a intrat în interiorul casei de schimb, profitând de faptul că uşa de acces era deschisă şi le-a ameninţat pe cele două casiere cu un cuţit. Speriată, una dintre femei i-a dat tânărului o parte din banii care îi avea.

„M-a bruscat, m-a prins de braţ şi a scos cuţitul la mine. M-am speriat. Mi-a cerut să-i pun toţi banii pe care-i aveam într-un sac de gunoi menajer. Aveam în faţă vreo 3.000 lei. Nu i-am dat şi valuta pe care o aveam pusă mai în spate“, a declarat una dintre angajatele casei de schimb. Femeia a precizat că agresorul avea faţa acoperită cu un fular şi purta mânuşi.

„Era un bărbat mai înalt, bine făcut. Are peste 1.80 metri înălţime. După voce, cred că era tânăr“, a mai spus casiera. Una dintre femei a apăsat butonul de panică în timpul jafului, dar angajaţii firmei de pază nu a putut ajunge la timp pentru a-l prinde pe atacator.

Casa de schimb avea sistem video

Jaful a durat mai puţin de un minut. Vânzătoarea de la magazinul Apicola, vecin cu casa de schimb, a afirmat că a văzut un bărbat cu glugă plimbându-se pe trotuar, dar a completat că nu poate să ofere informaţii clare despre acesta. Poliţiştii au izolat zona şi au luat amprente.

„Casa de schimb avea sistem de înregistrare video. Sper că, astfel, îl vom putea identifica pe bărbat”, a spus comisarul şef Tudor Grindean, şeful IPJ Alba. Grindean a spus că uşa avea gratii şi geamul era securizat, astfel încât, dacă uşa nu era deschisă, atacatorul nu ar fi putut intra. Comandantul IPJ Alba a mai precizat că, dacă femeile ar fi strigat, probabil că atacatorul ar fi putut fi prins în condiţiile în care o patrulă de poliţie se afla în apropiere.

Acesta este al treilea jaf la o casă de schimb din Alba Iulia în ultimul an. Precedentele două „atacuri“ au avut loc noaptea şi s-au soldat cu sustragerea unor sume de bani de ordinul sutelor de mii de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net