Îţi place ceaiul? Află 8 calităţi inedite ale acestuia!

Ultima actualizare:

    Ceaiul este mai mult decât o simplă băutură
Ceaiul este mai mult decât o simplă băutură

Ceaiul este mai mult decât o simplă băutură. Acesta are multe calităţi şi poate veni în ajutorul nostru în diverse situaţii.

Cei de la shine.yahoo.com prezintă 8 modalităţi prin care putem folosi ceaiul atât pentru înfrumuseţare, cât şi pentru vindecare:

1. Răcoreşte arsurile solare

Ce faci atunci când uiţi să aplici loţiune de plajă şi trebuie să suporţi consecinţele? Câteva pliculeţe de ceai ude, aplicate pe pielea afectată vor înlătura senzaţiile neplăcute.

Puteţi încerca acest procedeu şi pentru alte arsuri minore (de la fierul de călcat, spre exemplu). Dacă arsurile tale sunt avansate pentru a putea fi tratate în acest mod, pune câteva pliculeţe de ceai în cadă, în timp ce faci baie.

2. Bun pentru cearcăne

Revitalizează ochii obosiţi, roşii şi încercănaţi. Pune două pliculeţe de ceai în apă, apoi aplică-le pe ochi timp de 20 de minute.

3. Reduce usturimile de la epilatul cu lama

Au! Oare de ce nu ţi-ai adus aminte să înlocuieşti lama aparatului, înainte să te epilezi? Pune un pliculeţ de ceai peste zona iritată sau peste tăieturile uşoare şi nu uita să înlocuieşti lama data viitoare.

4. Colorează părul alb

Transformă-ţi părul alb sau gri în negru, fără vopsea sau fără să faci o vizită la un salon specializat. Pregăteşte-ţi singură vopseaua cu ajutorul ierburilor şi a ceaiului negru. Pune 3 pliculeţe de ceai negru într-o cana cu apă fierbinte. Adăugă o linguriţă de rozmarin şi una de salvie şi lasă-le aşa peste noapte.

Dimineaţă, spală-te pe păr în mod normal şi la final adaugă vopseaua homemade. Ai grijă să nu-ţi pătezi hainele. Şterge-te cu un prosop şi nu clăti. Ai nevoie de câteva "tratamente" pentru a ajunge la rezultatul dorit.

5. Revigorează părul uscat

Pentru a da strălucire părului uscat, aplică jumătate de litru de ceai neîndulcit pe părul proaspăt şamponat. Apoi clăteşte.

6. Bronzează-te cu ceai

Oferă pielii palide un aspect de bronz natural, fără să te expui ultravioletelor. Fierbe două pliculeţe de ceai negru, lasă-le să se răcească şi toarnă apoi lichidul într-o sticluţă cu pulverizator.

Ai grijă ca pielea ta să fie curată şi uscată. Aplică ceaiul pe piele şi apoi lasă-l să se usuce natural. Poţi repeta mişcarea de câte ori vrei, până obţii rezultatul dorit.

7. Alungă mirosul neplăcut al picioarelor

Poţi să înlături mirosul neplăcut al picioarelor, dacă le speli seară de seară cu ceai, timp de 20 de minute. Simplu, nu?

8. Reduce durerile bucale

Pentru a diminua durerile de dinţi sau de gingii, clăteşte-ţi gura cu un amestec format din ceai de mentă, la care adaugi un pic de sare. Menta este antiseptic şi conţine mentol, ceea ce va înlătura durerile.

Citeşte şi:

Mirosul din frigider dispare cu lămâie8 sfaturi ca să dai bani puţini la cumpărături

Portocala revigorează tenul obositAflă ce tip de ochelari ţi se potrivesc!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net