Îşi îngropau victimele de vii sau le aruncau în Dunăre

Ultima actualizare:

    Sergiu Băhăian, liderul celor care au exectutat asasinatele investigate de DIICOT. (Foto: adevarul.ro)
Sergiu Băhăian, liderul celor care au exectutat asasinatele investigate de DIICOT. (Foto: adevarul.ro)

Procurorii DIICOT (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism) au reuşit să destructureze un grup de infractori periculoşi bănuit că ar fi ucis cu cruzime cel puţin patru persoane în perioada 2006-2008.

Procurorii susţin că cele patru victime au murit în chinuri groaznice. Victimele au fost obligate să înghită alcool şi pastile de diazepam, apoi au fost îngropate de vii sau aruncate în Canalul Dunăre-Marea Neagră.

UPDATE. Fostul patron al societăţii Sabina Product, Sergiu Băhăian - care a declanşat unul din cele mai mari scandaluri financiare din România în 1995 - este liderul celor care au executat asasinatele investigate de DIICOT, susţin surse judiciare.

Băhăian a fost prins vineri noapte în Bucureşti după o urmărire ca în filme. Băhăian, împreună cu mâna sa dreaptă, Eduard Mărculescu au fugit cu o maşină de poliţiştii care îi urmăreau şi care au tras câteva focuri de armă în direcţia lor. Unul dintre poliţişti a fost acroşat de maşina urmăriţilor şi a suferit o fractură la mâna stângă.

Pe aceeaşi temă:    Mafiotul Sergiu Băhăian, arestat pentru 29 de zile    Sergiu Băhăian regiza şi crime, şi piese de teatru    Clanul mafiot responsabil a lovit şi la Galaţi! - VIDEOUn alt membru al reţelei, Adrian Grigoraş a fost prins tot vineri noapte în judeţul Ilfov. Conform unor surse judiciare, doi membri ai grupării infracţionale specializate în fraude macro-economice, suspectaţi de uciderea a cel puţin patru persoane, urmează să fie duşi, astăzi, la Tribunalul Constanţa, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Gruparea era formată din 10 persoane„Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti şi Biroul Teritorial Ialomiţa, cu sprijinul tehnic şi informativ al SRI şi DGIPI şi împreună cu ofiţeri din cadrul BCCO Constanţa şi Bucureşti, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat de anvergură, constituit din peste zece persoane, având o structură ermetică, cu membri extrem de violenţi, specializat în fraude macro-economice, vizând prejudicierea unor firme, prin emiterea de file CEC sau bilete la ordin fără acoperire, în numele unor societăţi fictive", precizează un comunicat al DIICOT dat publicităţii sâmbătă.

Acţionau în Bucureşti, Constanţa şi Ialomiţa

„Modul conspirat de acţiune al grupului a necesitat alocarea de resurse umane şi materiale deosebite pentru monitorizarea acestuia. Membrii grupării foloseau, pentru săvârşirea infracţiunilor, persoane racolate în acest scop, pe numele cărora erau înfiinţate societăţile comerciale, care primeau toate indicaţiile privind modul de acţiune, iar după ce îşi îndeplineau rolul, erau eliminate", spune sursa citată.

Procurorii DIICOT au anunţat că deocamdată au reuşit să descopere doar patru victime, ucise de membrii grupului în perioada 2006-2008, dar lasă să se înţeleagă că numărul ar putea fi mai mare.

„Informaţiile deţinute până la această dată conturează posibilitatea ca şi alţi membri ai reţelei să fi fost eliminaţi astfel, fiindu-le suprimată viaţa prin aceleaşi metode", precizează comunicatul.

Victimele, ascunse sub un strat de beton

Două cadavre au fost găsite în curtea unei locuinţe din comuna Cerchezu, sat Măgura judeţul Constanţa, fiind îngropate la o adâncime de aproximativ 2,5 metri, deasupra lor fiind turnat un strat de piatră şi beton. A treia victimă a fost ucisă prin aplicarea mai multor lovituri cu ciocanul în cap, cadavrul fiind apoi aruncat în Canalul Dunăre - Marea Neagră. Şi ce-a de-a patra victimă şi-a găsit sfârşitul în apele Duării, fiind aruncată de pe podul de la Cernavodă în luna septembrie 2006.

Prejudiciul economic adus de activităţile ilegale ale grupării este estimat de procurori, până în prezent, la mai mult de 2 milioane de euro. DIICOT continuă cercetările.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net