Ion Iliescu, debut în film la 80 de ani - VIDEO

Ultima actualizare:

Terminat încă de anul trecut, „Medalia de onoare" a mai putut fi văzut doar în festivaluri, iar pe plan internaţional şi-a adjudecat premii importante la festivalurile de la Salonic, Torino şi Miami.

Începând de vineri, 12 noiembrie, „Medalia de onoare" poate fi văzut în cinematografele din Bucureşti şi din ţară, iar seara, de la ora 20.00, la Cinema Studio, va avea loc premiera de gală a filmului.

Evenimentul se va bucura de prezenţa regizorului şi a fostului preşedinte Ion Iliescu - actor într-o scurtă, dar importantă secvenţă din film -, precum şi a interpreţilor principali: Victor Rebengiuc, Camelia Zorlescu, Radu Beligan, Ion Lucian şi Mimi Brănescu.

„Medalia de onoare", al doilea lungmetraj al regizorului Călin Peter Netzer (după debutul cu „Maria", din 2003), spune o poveste cehoviană despre umilinţă şi impostură, în care Victor Rebengiuc face unul dintre marile roluri ale carierei sale.

La 75 de ani, Ion I. Ion (Victor Rebengiuc) este întruchiparea eşecului şi a neîm­plinirii, trăind viaţa grea a pensionarilor de după Revoluţie: eşec familial şi social, deopotrivă. O medalie de onoare primită, din eroare, din partea MApN îi schimbă întreaga existenţă şi îl face să lupte din răsputeri pentru a-şi recâştiga demnitatea pierdută.

Vezi video pe Adevărul şi află ce rol interpretează Ion Iliescu în această peliculă.

image
image
image
image
image
image
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
image
actualitate.net
image
actualitate.net