Intrarea în liceu depinde de Evaluarea naţională

Ultima actualizare:

Admiterea în liceu din 2010 s-a modificat iar. Tezele naţionale au fost desfiinţate, dar elevii care acum sunt în clasa a VIII-a le-au dat deja. În locul lor, Ministerul Educaţiei a introdus Evaluarea naţională, la două discipline: Limba şi literatura română şi Matematica.

Iată cum vor arăta subiectele la Limba şi literaura română:

Subiectul I: un text la prima vedere sau studiat, cu cerinţe de limbă, vocabular, ortografie. Subiectul II: Un text la prima vedere sau studiat, cu cerinţe de gramatică şi un eseu.

La Matematică, vor fi trei subiecte:

Subiectul I: probleme scurte de matematică; Subiectul I: probleme de nivel mediu; Subiectul I: o problemă din geometrie.

Elevii vor susţine doar două probe, iar în media de admitere la liceu vor intra tezele care au fost desfiinţate (25%), notele din gimnaziu (50%) şi rezultatele de la nou-înfiinţata Evaluare naţională (25%).

În cazul în care au studiat în limba materină, şcolarii vor avea în plus o probă la această disciplină.

Pentru absolvenţii de gimnaziu de până în anul 2007 inclusiv, care au susţinut de mai multe ori examen de Capacitate sau teste naţionale şi au picat, se echivalează notele obţinute în gimnaziu. Media generală se calculează chiar dacă este mai mică notei de 5,00.

Calendarul admiterii în liceu

1 mai 2010 - Fiecare şcoală înregistrează datele personale ale elevilor din clasa a VIII-a;2 iulie - repartizarea computerizată a absolvenţilor de gimnaziu, până la 18 ani;5 - 12 iulie - a doua etapă de repartizare în licee;1 - 10 septembrie - a treia repartizare în licee;22 - 28 iulie - înscrierea şi repartizarea la cursurile serale şi cu frecvenţă redusă;

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
euro valuta bani pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net