A îngheţat Europa! Gerul Bobotezei s-a simțit pe tot continentul

Ultima actualizare:

    De Bobotează au fost -18 grade în România
De Bobotează au fost -18 grade în România

Brrr! A fost Bobotează adevărată peste toată Europa. La noi, cea mai scăzută temperatură a fost de -18 grade în depresiuni, iar în Capitală a şi nins. Meteorologii ANM spun că frigul va mai dura câteva zile.

Gerul Bobotezei s-a simţit în toată Europa, chiar şi în Grecia şi Italia, unde iarna a făcut ravagii. După un început de an cu vreme mai domoală, iată că sâmbătă noapte şi duminică noapte a fost mai frig decât ne aşteptam şi a şi nins. Cele mai scăzute temperaturi au fost în depresiuni, de minus 18 grade în noaptea de vineri, iar duminică spre luni, cea mai scăzută temperatură a fost minus 15 grade. Cei care au fost la munte în acest weekend au surprins imagini de poveste: brazi încremenţi, podeţe îngheţate, iar Cabana Postăvaru zici că-i casa lui Moş Crăciun.

Meteorologii ANM au publicat prognoza vremii până pe 20 ianuarie. Potrivit estimărilor, până în 12 ianuarie vremea va fi rece, apoi se va încălzi uşor. În vestul ţării, la noapte se vor înregistra -10 grade şi -2 grade la orele prânzului. Şi în centrul ţării, în timpul nopţii vor fi în jur de -10 grade, iar ziua vor fi -4 grade. Şi în Maramureş este frig: -6 grade la amiază şi -14 grade noaptea. În Moldova vremea va fi rece până pe 11 ianuarie, în jur de -4 grade la prânz şi -10 grade noaptea. În sudul ţării, temperaturile au coborât până la -8 grade şi va fi rece până pe 11 ianuarie. Este zăpadă peste tot în ţară, iar în zilele următoare ninsorile vor fi slabe şi trecătoare în majoritatea regiunilor. Va face excepţie sudul ţării, unde în zilele de 9 şi 10 ianuarie, vor fi ninsori moderate şi se va depune un nou strat de zăpadă. De o săptămână, iarna a lovit Europa Centrală cu noian de zăpadă! 

Germania
Germania

Transporturile  au fost grav afectate în Germania din cauza ninsorilor. Peste 200 de zboruri au fost anulate sâmbăta trecută la München. Multe autostrăzi au fost închise în Europa Centrală din cauza poleiului, după ce s-au înregistrat circa 25 de accidente. Trenurile din aceeaşi regiune au înregistrat mari întârzieri şi au fost anulate din cauza riscurilor de avalanşe. În Sudul Alpilor, pericolul de avalanşă s-a ridicat la nivelul 4, cel mai înalt posibil. 

Austria
Austria

Mari cantităţi de zăpadă au căzut şi în Austria, mai ales în zonele de schi. La Tauplitzalm, în Styria, stratul de zăpadă a atins 2,10 m, iar la Innsbruck a ajuns la 1,20 m. În Styria, Austria, câteva sate au fost îngropate în omăt. Turiştii şi locuitorii au rămas izolaţi după închiderea autostrăzii din zonă, din cauza riscului de avalanşe.

Italia
Italia

Italia suferă din cauza unui val de ger cu totul neobişnuit pentru această ţară. Căderi importante de zăpadă s-au produs în zona Mării Adriatice. În weekend a nins abundent în estul peninsulei. Temperaturi de -10 grade C au afectat culturile. 

Grecia
Grecia

Regiuni din Grecia s-au confruntat cu căderi masive de zăpadă, ceea ce se întâmplă rar. Şi asta chiar şi la altitudini mai scăzute, nu numai la munte. A nins în Macedonia, Ioannina, Trikala, Larissa, Salonic şi nordul Atenei, unde rareori se întâmplă acest fenomen. Multe şosele au fost închise şi sate au rămas izolate din cauza căderilor mari de zăpadă în zone montane. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net