«Înger păzitor» pentru 8 copii

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un pompier de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Fălticeni a ajuns erou în Suceava. Cel puţin aşa îl consideră cei opt copii ai familiei Bodnariu, pe care i-a salvat de furia apelor.

Potopul s-a năpustit miercuri asupra comunei sucevene Arbore, acolo unde familia Bodnariu avea casă. Cei 8 copii şi părinţii lor s-au refugiat în podul locuinţei ţipând după ajutor şi au fost la un pas să fie măturaţi de viitura care s-a abătut asupra satului.

Micuţii cu vârste între 2 şi 14 ani ţipau după autor, în timp ce părinţii lor încercau cu disperare să găsească o cale să scape de apa care le acoperise deja jumătate din casă.

„Când am văzut apa atât de mare în curte, m-am gândit la familia mea care era adăpostită în casă. Am urcat în pod cu gândul să-i salvez, dar apa a crescut prea mare până în dreptul ferestrelor casei, şi mi-a fost frică să mai ies cu cei mici şi soţia", ne-a povestit Mircea Bodnariu, tatăl copiilor.

După minute întregi de teroare, salvarea a venit de la îngerul păzitor, aşa cum l-au numit copiii pe Marian Ruscan (23 de ani). bărbatul a afost alarmat de vecinii familiei Bodnariu că în casa acestora sunt captivi mai mulţi oameni.

„Am fost anunţaţi că sunt persoane izolate între ape. Am ajuns în cel mai scurt timp la casa lor şi toţi erau în pod", îşi aminteşte salvatorul. Imediat s-a mobilizat, s-a legat cu frânghii de alţi colegi care erau pe mal pentru a nu fi luat de şuvoaie şi, cu ajutorul a doi militari, a escaladat pereţii casei.

„Am luat-o prin apa care ajunsese până la doi metri în faţa familiei Bodnariu. Am escaladat pereţii locuinţei şi i-am scos pe toţi cei zece pe geamuri", a mai spus pompierul.

simeon stalpnicul png

Un ciclon e aşteptat luni în zona Moldovei

Un ciclon, cu ploi intense, este aşteptat duminică în zona Moldovei, devastată deja de puhoaiele de apă. Avertismentul a fost lansat ieri chiar de către ministrul Mediului, Laszlo Borbely, informează Antena 3.

Fenomenul, extrem de violent, se produce, de regulă, în regiunile tropicale. Meteorologii au prelungit, până luni, la ora 9.00, avertizarea Cod galben de ploi pentru Moldova şi zona Carpaţilor Orientali.

1.297 de case afectate

În ultimele 48 de ore, au fost inundate 1.600 de gospodării şi anexe, 1.197 de case au fost afectate şi mii de hectare de teren se află sub ape.

Până acum, 23 de morţi

Cadavrul unui tânăr surprins de viitura de luni a fost găsit ieri, la patru zile de la dispariţie. Maşina în care se afla Răzvan Lucian A, de 26 de ani, a fost surprinsă de o viitură, iar corpul a fost găsit în apele pârâului Hătnuţa. În judeţul Suceava sunt şase victime şi 81 de localităţi inundate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net