Informaţii secrete privind încălzirea globală, deconspirate pe Internet

Citeste tot despre: 

Poşta electronică a uneia din cele mai importante organizaţii climatice din Europa a ajuns în circulaţie liberă pe Internet în urma unui atac cibernetic. Hackerii şi-au manifestat interesul faţă de informaţiile confidenţiale ale Departamentului de studiere a climei RealClimate din cadrul The University of East Anglia (UEA), relatează luni BBC News.

'Dorim să avertizăm că întreaga informaţie postată pe net are un caracter strict confidenţial, de cercetare, şi nu este destinată publicării oficiale', a declarat un responsabil al universităţii, care a confirmat autenticitatea e-mailurilor. El a informat că o anchetă este în curs.

Incidentul poate că ar fi trecut neobservat, dacă nu ar fi fost conţinutul mesajelor. În ele, cercetătorii de la RealClimate evocă probabilitatea încălzirii climei cu 6 grade către 2100 chiar dacă normele de mediu vor fi respectate 100%. Aceasta în condiţiile în care un raport al ONU invoca recent o încălzire de doar 4 grade în viitorii 100 de ani, ceea ce a suscitat o reală îngrijorare în lumea academică, întrucât experţii consideră că şi o schimbare de plus 4 grade ar putea aduce necazuri grave pentru omenire.

În acelaşi timp, o creştere a temperaturii cu 6 grade s-ar înscrie într-un scenariu 'de coşmar', deoarece milioane de oameni vor trebui să-şi părăsească casele, iar producţia de hrană se va diminua într-atât de drastic, încât va genera o situaţie dramatică legată de penuria de produse alimentare.

Cu doi ani în urmă, RealClimate a fost responsabilă de raportul prezentat de ONU în problema schimbărilor climatice. În prezent, acest raport constituie un reper în domeniu, generând numeroase cercetări şi investigaţii.

În opinia consultantului tehnic Sophos, Graham Cluley, această scurgere de date confidenţiale înaintea reuniunii ONU privind schimbările climatice de la Copenhaga nu ar fi deloc întâmplătoare.

Mai citește:

Peste 100 de aisberguri, în derivă spre Noua Zeelandă


Loading...