Infirmieră supărată că şpaga e prea mică

Citeste tot despre: 

Tupeul infirmierei a atins cote maxime când aceasta a explicat în amănunt câţi bani a primit ca să-şi facă treaba.

La cel mai mare spital din Bacău, mituirea cadrelor medicale pare un lucru firesc. Sub masca bunului simţ şi a amabilităţii, o parte dintre cei care ar trebui să-i facă bine pe bolnavi nu mişcă, în realitate, niciun deget până nu primesc „atenţia“.

Gabriela, ruda unui paciente internate, ne-a arătat practic cum faci ca lucrurile să se mişte în spital. „Am adus o rudă cu Salvarea şi, la Urgenţe, totul a fost bine. După aceea, bolnava a fost trimisă la Secţia de Neurologie. Au lăsat-o o zi şi o noapte fără nicio îngrijire“, începe să povestească Gabriela experienţa din Spitalul Judeţean din Bacău. Disperată că n-o mai scoate la căpăt fără să pună şpaga în halat, femeia îi invită pe jurnaliştii de la „Adevărul“ la o scurtă demonstraţie.

Şpagă iau atât infirmierele, cât şi asistentele şi medicii, doar că pe alte sume. Mi s-a dat de înţeles că e mai bine să dau bani, dacă vreau ca bolnava imobilizată la pat să fie bine îngrijită. Infirmierele îşi fac treaba abia după ce le dai ceva“, susţine Gabriela.

„Nu-i nevoie“ şi... ia şpaga

Spusele femeii nu au fost greu de demonstrat. Cu zâmbetul pe buze, una dintre infirmierele de la spitalul din Bacău, unde ajung cei mai mulţi bolnavi din judeţ, a băgat repede în buzunar o „atenţie“ de cinci lei. „Nu-i nevoie, lăsaţi“, îi spune infirmiera Gabrielei, în timp ce primeşte banii.  Derutaţi de uşurinţa angajatei spitalului, care a luat fără să clipească banii, jurnaliştii au întrebat-o pe aceasta de ce a luat şpagă.

Nu am luat zece lei, ci cinci lei. Pentru că aşa...“, se explică bâlbâind infirmiera. Nervoasă că ziariştii insistă cu întrebările, o colegă de-a angajatei care a băgat banii în buzunar, sare în apărarea acesteia. „Nu aveţi voie să filmaţi, chem portarul şi o să vă dea afară“, spune indignată colega de breaslă.

„Am împărţit bani în stânga şi-n dreapta“

Scandalizat de tupeul cadrelor medicale, un alt vizitator, care a venit să vadă o pacientă, începe să murmure nervos. „Până nu le-am dat bani, nu s-au interesat de mama mea, care e internată. Am dat câte zece lei la infirmiere, iar suma creşte odată cu funcţia în spital. Am împărţit bani în stânga şi-n dreapta şi nici aşa nu au grijă cum trebuie de pacientă“, spune vizitatorul.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1