Infirmieră supărată că şpaga e prea mică

Ultima actualizare:

La cel mai mare spital din Bacău, mituirea cadrelor medicale pare un lucru firesc. Sub masca bunului simţ şi a amabilităţii, o parte dintre cei care ar trebui să-i facă bine pe bolnavi nu mişcă, în realitate, niciun deget până nu primesc „atenţia“.

Gabriela, ruda unui paciente internate, ne-a arătat practic cum faci ca lucrurile să se mişte în spital. „Am adus o rudă cu Salvarea şi, la Urgenţe, totul a fost bine. După aceea, bolnava a fost trimisă la Secţia de Neurologie. Au lăsat-o o zi şi o noapte fără nicio îngrijire“, începe să povestească Gabriela experienţa din Spitalul Judeţean din Bacău. Disperată că n-o mai scoate la căpăt fără să pună şpaga în halat, femeia îi invită pe jurnaliştii de la „Adevărul“ la o scurtă demonstraţie.

Şpagă iau atât infirmierele, cât şi asistentele şi medicii, doar că pe alte sume. Mi s-a dat de înţeles că e mai bine să dau bani, dacă vreau ca bolnava imobilizată la pat să fie bine îngrijită. Infirmierele îşi fac treaba abia după ce le dai ceva“, susţine Gabriela.

„Nu-i nevoie“ şi... ia şpagaSpusele femeii nu au fost greu de demonstrat. Cu zâmbetul pe buze, una dintre infirmierele de la spitalul din Bacău, unde ajung cei mai mulţi bolnavi din judeţ, a băgat repede în buzunar o „atenţie“ de cinci lei. „Nu-i nevoie, lăsaţi“, îi spune infirmiera Gabrielei, în timp ce primeşte banii.  Derutaţi de uşurinţa angajatei spitalului, care a luat fără să clipească banii, jurnaliştii au întrebat-o pe aceasta de ce a luat şpagă.

Nu am luat zece lei, ci cinci lei. Pentru că aşa...“, se explică bâlbâind infirmiera. Nervoasă că ziariştii insistă cu întrebările, o colegă de-a angajatei care a băgat banii în buzunar, sare în apărarea acesteia. „Nu aveţi voie să filmaţi, chem portarul şi o să vă dea afară“, spune indignată colega de breaslă.

„Am împărţit bani în stânga şi-n dreapta“

Scandalizat de tupeul cadrelor medicale, un alt vizitator, care a venit să vadă o pacientă, începe să murmure nervos. „Până nu le-am dat bani, nu s-au interesat de mama mea, care e internată. Am dat câte zece lei la infirmiere, iar suma creşte odată cu funcţia în spital. Am împărţit bani în stânga şi-n dreapta şi nici aşa nu au grijă cum trebuie de pacientă“, spune vizitatorul.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net