Indonezia: pantalonii strânşi şi blugii, interzişi din motive religioase

Ultima actualizare:

De la începutul anului viitor, orice femeie surprinsă în flagrant delict în districtul Aceh Vest va fi obligată să se schimbe într-o ţinută mai respectuoasă, după modelul tunicii lungi purtate în Orientul Mijlociu şi Pakistan.

'Dacă o femeie nu respectă regula, pantalonii îi vor fi tăiaţi în bucăţi şi înlocuiţi cu o tunică furnizată gratuit de autorităţile din Aceh Vest', a indicat şeful districtului, Ramli Mansur.

Bărbaţii musulmani, fără pantaloni scurţi

Bărbaţii vor trebui, de asemenea, să evite să poarte pantaloni scurţi.

Această obligaţie nu se adresează non-musulmanilor, 'care nu trebuie să se neliniştească', a precizat el.

Cei mai mulţi dintre cele patru milioane de locuitori din provincia Aceh, în extremitatea nordică a insulei Sumatra, sunt musulmani.

Provincia beneficiază de un statut de autonomie specială, iar guvernul indonezian i-a permis să instaureze progresiv sharia (legea islamică), în special portul vălului pentru femei.

În restul Indoneziei, cea mai mare ţară musulmană din lume, nu există nicio dispoziţie de acest gen, islamul fiind practicat într-un spirit de toleranţă.

Mansur a precizat că femeile din Aceh Vest vor putea continua să poarte pantaloni, cu condiţia să le acopere şoldurile şi să fie purtaţi sub o tunică amplă şi lungă.

'Cei care nu sunt de acord nu trebuie să se ia de mine. Să fie supăraţi pe Allah, pentru că eu nu fac decât să aplic o obligaţie religioasă', s-a apărat responsabilul.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net