Incredibil! Două gemene au făcut simultan cancer

Ultima actualizare:

Leigh Baker, în vârstă de 25 de ani, a fost prima dintre cele două surori gemene diagnosticată cu cancer, după ce a descoperit o umflătură la sânul stâng în ianuarie 2007, arată agenţia Rex.

Femeia s-a adresat unui medic specialist, care a asigurat-o că nu este nimic grav. Ea a ţinut să afle însă şi o a doua opinie. Tânăra a primit abia după trei luni vestea că suferă de cancer la sân, iar întârzierea diagnosticului a făcut ca boala să se extindă.

„Doctorii mi-au spus că aveam cancer de gradul trei într-o formă agresivă. Poate că nu s-ar fi extins atât dacă eram consultată când am descoperit umflătura", spune ea.

Femeia a fost supusă unei operaţii de mastectomie pentru a i se îndepărta sânul înainte de a începe tratamentul de chimioterapie.

Citeşte despre telepatia dintre gemeni:

Cornel Constantiniu: «Am simţit când mi-au ars fratele!»

Maladie cu repetiţie

Familia a fost supusă unui nou şoc după numai şase săptămâni, când sora geamănă identică a lui Leigh, Nicola, a primit acelaşi diagnostic.

„Când mi s-a pus diagnosticul, doctorii au recomandat ca şi sora mea să fie supusă unei investigaţii, pentru că avem aceeaşi construcţie genetică. Nicola a fost testată şi i s-a găsit şi ei cancer la sânul stâng", spune Leigh, însărcinată acum în opt luni.

Dar, în cazul surorii sale, cancerul se afla într-o fază incipientă şi nu s-a extins.

Ea a trecut, de asemenea, printr-o operaţie de mastectomie, dar nu a avut nevoie de chimioterapie. Medicul specialist Lester Barr spune că este posibil ca cele două surori gemene să aibă un defect genetic care să reprezinte o nouă mutaţie în familie.

„Au mai fost cazuri de gemene diagnosticate cu cancer la sân, dar nu în aceeaşi perioadă, ca în acest caz", spune Barr.

Situaţia în care s-au aflat fiicele sale l-a determinat pe tatăl lor, Terry Baker, să demareze o campanie naţională prin care cere autorităţilor să modifice criteriile de screening, astfel încât să fie aplicate indiferent de vârsta femeilor.

Până acum, Baker a obţinut peste 3.500 de semnături, care vor fi înmânate premierului britanic.

Mai citeşte:

Vă vine să credeţi că sunt gemeni?

S-a vindecat de cancer după ce a câştigat la loto

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net