Încă două decese de gripă porcină în România!

Ultima actualizare:

    Toţi bolnavii cronic se pot vaccina împotriva porcinei
Toţi bolnavii cronic se pot vaccina împotriva porcinei

Alte două persoane au murit în urma infectării cu virusul gripal A/H1N1 de marţi până miercuri, ceea ce ridică la 27 numărul morţilor în România, în acelaşi interval fiind confirmate şi 81 de cazuri noi, dintre care cele mai multe, 20, în municipiul Bucureşti, informează Newsin.

Potrivit reprezentanţilor ministerului, cele două persoane decedate sufereau şi de afecţiuni asociate.

Dintre îmbolnăvirile nou confirmate, cele mai multe, 20, sunt în Bucureşti, 12 în judeţul Iaşi, nouă în judeţul Bacău şi alte cinci în judeţul Argeş.

Marţi, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunţat că cele mai multe persoane cu A/H1N1 decedate în România aveau între 30 şi 44 de ani, iar rata naţională de mortalitate a ajuns la 0,52%.

Grupa de vârstă cea mai afectată de forme de gripă uşoare este 15-29 ani, iar la grupa 45-59 de ani se înregistrează cele mai multe forme severe, au precizat reprezentanţii ministerului.

Secretarul de stat Adrian Streinu Cercel a atras atenţia că, la pacienţii cu A/H1N1, decesul poate surveni în doar 48 de ore, ca urmare a unei infecţii respiratorii

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net