Iată cele mai frecvente metode folosite de hoţi!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Iuţi de mână, dar şi de picior atunci când vine vorba să o ia la sănătoasa cu pradă cu tot sub privirile îngrozite ale victimelor!

Este vorba despre tâlharii, experţi în furturi de poşete sau lănţicuri de aur, al căror mod de operare se manifestă cu precădere în parcuri, în zone de regulă aglomerate sau în mijloacele de transport în comun.

Reporterii Click! au aflat care sunt principalele 4 metode folosite de şuţi, unde şi când operează aceştia şi le-au pus în aplicare.

Metoda «Banii sau viaţa»

Metoda este aplicată într-o zonă mai puţin populată din parcurile bucureştene, prin care obişnuiesc să-şi facă veacul îndrăgostiţii în fapt de seară. După ce îşi fixează ţinta, şuţul se apropie de cei doi şi îi cere bărbatului un foc.

Clipa de neatenţie a victimei îi este de ajuns tâlharului pentru a a-i pune cuţitul la gât. Pus să aleagă între portofel şi viaţă, bărbatul preferă să se lase tâlhărit.

Metoda «Taie geanta şi fugi!»

Pentru reuşita operaţiei, este nevoie de cel puţin doi complici. Locul ales? Mijloacele de transport în comun. Momentul? O oră de vârf, când autobuzul sau tramvaiul este foarte aglomerat. Unul dintre şuţi se împinge în victimă, cu cotul ridică geanta de pe umărul femeii.

În acest răstimp, al doilea hoţ taie cu un cuţit sau cu o lamă baretele. Ultimul pas pentru hoţ este şi cel mai simplu: înşfacă geanta, coboară şi fuge.

simeon stalpnicul png

Metoda «Lănţişorul smuls»

Este aplicată tot în mijloacele de transport în comun. Nu este nevoie de mai mult de un tâlhar pentru ca metoda să aibă sorţi de izbândă. După ce îşi alege victima, de obicei din rândul femeilor lipsite de apărare şi care nu pot riposta, hoţul pândeşte momentul în care autobuzul intră în staţie şi, chiar în clipa în care se deschide uşa, smulge lănţişorul de la gâtul victimei. Sare din autobuz şi o ia la sănătoasa.

simeon stalpnicul png

Metoda «rănitului»

Mai puţin întâlnită pe străzile Capitalei, dar foarte "populară" în special pe arterele Bulgariei, metoda constă în regizarea de către hoţi a unui mic accident, menit să atragă victima în plasă.

Unul dintre tâlhari se prăbuşeşte pe carosabil, în faţa maşinii care se apropie, şi mimează că i-a venit rău. În timp ce şoferul iese din maşină şi vine să-i dea primul ajutor, complicele tâlharului operează în voie, furând din maşină ce apucă.

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net