Iată ce poţi curăţa cu ajutorul oţetului!

Ultima actualizare:

Înlătură mirosul ce vine de pe ţevi

Toarnă în scurgere o cană de bicarbonat de sodiu, apoi o cană de oţet fierbinte. După 5 minute, clăteşte cu apă fierbinte.

Dezodorizează găleata de gunoi

După ce o speli cu detergent, pulverizează oţet şi lasă-l să acţioneze 5 minute. Clăteşte apoi găleata cu apă fierbinte.

Curăţă grăsimea din cuptor

Dacă în cuptor sau pe uşa acestuia există pete de grăsime, încearcă să le cureţi folosind oţet. Lasă-l să acţioneze 15 minute, iar apoi foloseşte pentru îndepărtarea murdăriei un burete mai aspru.

Dă strălucire paharelor

Pentru a avea pahare curate, fără nici o pată şi fără acel aspect ceţos, înfăşoară-le într-un prosop îmbibat în oţet. Aşteaptă 15 minute iar apoi clăteşte-le cu apă fierbinte.

Scoate petele de pe ceştile de cafea

Prepară o pastă din părţi egale de sare sau bicarbonat de sodiu şi oţet şi freacă bine cănile în interior şi exterior. Clăteşte-le apoi cu apă.

Ţine la distanţă insectele

Cu o cârpă curată şi puţin oţet şterge toate locurile în care ai descoperit larve de insecte: tocurile de la uşă, de la ferestre, colţurile întunecate din casă.

Îndepărtează etichetele

Acoperă etichetele care sunt lipite pe diferite recipiente sau obiecte cu o cârpă înmuiată în oţet. Las-o câteva ore şi vei vedea că se vor dezlipi fără probleme.

Înlătură depunerile de detergent

Maşina de spălat vase sau rufe, capul de la duş, robineţii, bateria de la cadă sau chiuvetă, uşa cabinei de duş se pătează frecvent cu detergent, săpun şi pete de calcar. Acestea se şterg cu o soluţie formată din oţet şi apă.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net