Iaşi: S-au drogat pentru a scăpa de stresul sesiunii

Ultima actualizare:

Doi studenţi şi o studentă de la Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi au fost aduşi sâmbătă de ambulanţă la Spitalul Clinic de Urgenţe după intoxicaţii cu produse etnobotanice.

Studenţii acuzau tulburări cardiace şi respiratorii asociate depersonalizării, iar la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan au beneficiat de terapie de urgenţă.

După stabilizare, cei trei au rămas internaţi în Clinica de Toxicologie şi beneficiază de suportul psihologic al voluntarilor CIRTITA.

Ei au spus că au utilizat aceste substanţe pentru 'combaterea stresului' din sesiune.

În urmă cu două zile, un alt student a fost adus la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan după ce a consumat droguri legale pentru a scăpa de emoţiile primei sesiuni de examene.

Cei de la CIRTITA propun studenţilor de la jurnalism lansarea unei campanii de informare în mediul universitar legată de riscul utilizării acestor produse.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net