Iar ne minţi?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Răbdarea oamenilor a ajuns la limită. Nu mai e zi fără proteste. Guvernanţilor, nici că le pasă! Continuă să ne facă promisiuni care nu au susţinere în plan financiar. Mai exact, Executivul vrea să propună delegaţiei FMI o cotă unică de 12% şi un salariu minim de 700 de lei.

Cine-i mai crede? Ne-au golit frigiderele, ne-au înglodat în datorii şi, ce-i mai grav, ne-au luat şi ultima fărâmă de speranţă la o viaţă decentă. De câteva luni, sindicatele poartă un dialog al surzilor. Oamenii îndură frigul şi ploaia prin faţa ministerelor

Guvernanţilor nu le pasă. Mai mult, fac planuri "măreţe" pentru România. Îi tot dau înainte cu "economia sănătoasă", în timp ce noi ne prăbuşim. Acum, Guvernul Boc se pregăteşte pentru întâlnirea cu delegaţia FMI şi promite lucruri despre care analiştii financiari spun că nu vor rezolva situaţia în care ne aflăm.

simeon stalpnicul png

Reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 12%, diminuarea contribuţiilor sociale de la 44% la 41% şi creşterea salariului minim de la 600 de lei la 700 de lei, sunt propunerile Guvernului.

"Reducerea cotei unice este inutilă şi creează pierderi la buget. Dacă ai fi redus impozitul de la 40% la 16%, atunci ar fi avut un rost, dar o reducere cu patru procente nu provoacă decât beneficii marginale", spune analistul economic Liviu Voinea, citat de Ziarul Financiar.

Până una alta însă, sătui de promisiuni, sindicaliştii pregătesc pentru 27 octombrie un miting de amploare, la care sunt aşteptaţi circa 50.000 de oameni.

«Guvernul ne tratează ca pe nişte animale»

«Am un salariu de 555 de lei. Nu-mi ajunge nici măcar să-mi plătesc întreţinerea şi restul taxelor. Nu mai putem trăi aşa. E o cruzime din partea guvernanţilor. Ne tratează ca pe nişte animale», a spus Maria Ţone, angajată la Ministerul de Finanţe.

Stimulentele, incluse în salariul de bază

Deputaţii le-au hotărât, ieri, salariile celor aproape 30.000 de bugetari care primeau stimulente. De acum, salariile de bază vor fi calculate prin includerea valorii medii a stimulentelor acordate în 2009, pentru fiecare funcţionar.

La stabilirea salariilor se va ţine cont şi de categoriile, clasele şi gradele profesionale, dar şi de nivelul studiilor, pe grade sau trepte profesionale ale fiecărui bugetar.

Preşedintele Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat, după modificarea ordonanţei, că aceasta se referă doar la stimulentele pe octombrie care vor fi introduse în salariu în luna noiembrie, nu şi la stimulentele din lunile august şi septembrie.

După ce, ieri după-masă, au aflat că nu-şi vor primi stimulentele promise, aproximativ 200 de angajaţi din Ministerul de Finanţe au oprit din nou activitatea şi au ieşit pe holurile instituţiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net