Iahtul lui Abramovici, fortăreaţa plutitoare de lux

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Miliardarul rus, Roman Abramovici, în vârstă de 44 de ani, şi-a achiziţionat cel mai mare şi mai luxos iaht din lume. Asta în condiţiile în care alţi miliardari precum, Paul Allen, co-fundatorul Microsoft, au ajuns să îşi vândă „bijuteriile" acvatice.

Citeşte şi

       Iată mega-iahtul lui Abramovici!       Şi-a construit singur un iaht       Iahturile lui Madoff, vândute pentru 2 milioane de dolari       Un italian a proiectat primul iaht-insulă din lume

„Eclipse" este o adevărată bijuterie. Este „împodobit" cu un sistem de detectare a rachetelor, două piste de aterizare pentru elicoptere, piscină, un submarin în miniatură şi un centru balnear de lux.

Pentru ca oaspeţii lui să se simtă ca acasă, Abramovici a mai adăugat un sistemul laser de apărare împotriva paparazzilor.

Acesta detectează senzorii electronici de lumină ai camerei foto şi lansează o undă focalizată de lumină care face imposibilă realizarea fotografiilor digitale. Iahtul are o lungime de 167 metri, iar preţul plătit pentru el îi lasă şi pe cei mai mari mahări ai lumii cu gura căscată: 1, 2 miliarde de dolari.

Construcţia miraculoasei ambarcaţiuni aparţine şantierului naval Blohm & Voss din Hamburg, Germania.

Miliardarul rus, care are o avere estimată la 10 miliarde de dolari, mai deţine trei iahturi: Pelorus (115 metri), Ecstasea (86 de metri) şi Sussurro (circa 50 de metri).

Întreţinerea acestora îl costă, anual, peste 17,5 milioane de euro. În privinţa piraţilor, miliardarul rus a avut grijă să îşi doteze ambarcaţiunea cu un sistem de monitorizare prin satelit şi să confecţioneze blindaje demne de o navă de război.

Şi asta pentru că, în familia Abramovici, siguranţa este mai presus de orice.

Deşi nu a făcut public acest lucru, miliardarul rus, care va porni într-o călătorie pe Marea Nordului săptămâna viitoare, a avut grijă ca iahtul de lux să aibă şi încăperi „de panică" unde invitaţii VIP se pot ascunde în caz de atac străin.

Fişa tehnică

Lungime: 167 mTraversă: 70.90 mCabină: 9.30 mMasă: 5.300 toneViteză: 95 km/hEchipaj: 70Motoare: 6 x 3.300 cai putere

Topul celor mai luxoase iahturi din lume

Dubai- 350 milioane de dolari (190 metri)Lady Moura- 210 milioane de dolari (175 metri)Rising Sun- 200 milioane de dolari (138 metri)Octopus- 200 milioane de dolari (127 metri)Tatoosh- 162 milioane de dolari (92,4 metri)

Iahtul Dubai. Deţine recordul mondial ca mărime (190 metri). Posesorul acestuia este fostul primar al Dubaiului, şeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum.

simeon stalpnicul png

Iahtul Lady Moura . Este deţinut de Nasser Al-Rashid, un important om de afaceri saudit. În 1990, când a fost cumpărată, ambarcaţiunea era de departe cea mai luxoasă şi mai scumpă din lume.

simeon stalpnicul png

Iahtul Rising Sun. Iahtul îi aparţine lui Larry Ellen, preşedintele Oracle Corporation şi lui David Geffen, producător de muzică, şi are cel mai mare număr de camere pentru oaspeţi, 86.

simeon stalpnicul png

Iahtul Octopus . Aparţine cofondatorului companiei Microsoft, Paul Allen. Ambarcaţiunea deţine două heliporturi, şapte bărci şi un submarin pentru şapte persoane.

simeon stalpnicul png

Iahtul Tatoosh. Aparţine tot lui Paul Allen. O sală de teatru imensă pentru vizitatori este “piesa” care deosebeşte ambarcaţiunea de altele.

simeon stalpnicul png

Iahtul Eclipse. Aici au loc luxoasele petreceri în cinstea jucătorilor de fotbal şi oamenilor de afaceri britanici.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net