Hârtie igienică produsă la birou

Citeste tot despre: 

Japonezii au lansat una dintre cele mai inteligente maşinării ale anului, numai bună pentru a scăpa rapid de maculatură. Aparatura toacă hârtia folosită în birouri, o amestecă cu apă, o transformă într-o pastă pe care o usucă, iar în final rezultă suluri speciale pentru toalete.

„White Goat" („Capra Albă") este numele noii maşinării inventate de japonezi. Trimiterea deşeurilor din hârtie la un centru special de reciclare înseamnă bani risipiţi pentru transport şi un consum energetic mare, potrivit publicaţiei britanice „The Daily Telegraph", preluată de Adevărul.

În curând, corporatiştii vor putea scăpa de asemenea responsabilităţi, devenind în acelaşi timp prietenoşi cu mediul şi cu bugetul companiilor pe care le reprezintă.

Un sul de hârtie igienică din 40 de coli A4

Pentru producerea unui sul de hârtie igienică, maşinăria nu are nevoie decât de 40 de coli A4 de hârtie folosită şi de 30 de minute. Atât durează fărâmiţarea maculaturii, amestecarea acesteia cu apă, formarea unei paste care ulterior este uscată şi transformată în hârtie netedă pentru toaletă.

Producătorii aparaturii „White Goat" estimează că aceasta va fi vândută la un preţ de aproximativ 72.000 de euro. Ei recunosc că nu e o sumă la îndemâna oricui, de aceea recomandă maşinăria în special marilor companii.

Noua tehnologie japoneză a fost prezentată la un târg de produse ecologice din Tokyo. Invenţia a dat cu adevărat lovitura însă pe internet, unde mii de vizitatori s-au arătat interesaţi şi impresionaţi de utilitatea unei asemenea maşinării.

Producătorii spun că maşinăria este perfectă pentru gestionarea deşeurilor în marile companii Fotografii: diginfo.tv.

„Cunosc mulţi oameni cărora le-ar face o plăcere deosebită să tragă odată cu apa şi munca lor de-o săptămână. Mie îmi place ideea, deşi ecologiştii vor fi cei cu adevărat fascinaţi de noul concept", spune amuzat James Holland, editorul site-ului Electricpig.

72.000 de euro va fi preţul aproximativ al maşinăriei „White Goat" care transformă maculatura în hârtie igienică.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1