Haos! Aleşii se joacă de-a votul. TVA 5% la alimente a fost o greşeală!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Politicienii au ajuns de râsul curcilor. Una spun şi alta votează! Nu din compasiune pentru electorat, ci din neatenţie. Până şi miniştrii votează în Parlament împotriva măsurilor de austeritate pe care chiar ei le-au luat cu o zi-două în urmă în Guvern.

Neatenţia şi dezinteresul deputaţilor par să ne scoată din criza financiară şi să ne arunce în cea nervoasă! Pâinea, carnea, uleiul sau zahărul ar trebui să fie mult mai ieftine la raft, conform deciziei deputaţilor.

„Veşti bune" se anunţă şi pentru pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei pe lună, care ar scăpa de impozitare. Numai că mâncarea ieftină rămâne o realitate doar pe hârtie, la fel ca şi pensiile. Deputaţii au decis prin vot, în plen, scăderea taxei pe valoare adăugată pentru alimentele de bază de la 24% la 5%.

Printre apostrofările dintre putere şi opoziţie şi desele reprize generalizate de râs s-a strecurat şi legea unui pedelist prin care pensiile mai mici de 2.000 de lei vor scăpa de impozitare.

Cele două legi care dau peste cap toate calculele Guvernului au trecut neobservate chiar pe sub nasul a şapte miniştri. Ba mai mult, Valerian Vreme - Comunicaţii, Valeriu Tabără - Agricultură, Ioan Botiş - Muncă sau Elena Udrea - Dezvoltare, Gabriel Oprea - Apărare, Laszlo Borbely - Mediu şi Gheorghe Ialomiţianu - Finanţe şi-au dat votul pe proiectele de acte normative pe care acum nu mai ştiu cum să le anuleze.

„A fost o eroare de comunicare, ca modalitate de lucru. Vom reveni asupra acesteia printr-o iniţiativă legislativă în regim de urgenţă şi prin care vom face rectificări", a declarat liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader. "Greşeala" de la vot mai poate fi îndreptată fie de către Băsescu care va retrimite legile la Parlament, fie de către Guvern printr-un alt act normativ.

Senatorii îi apără pe cei care au mai multe case, în ciuda lui Boc

Senatorii nu sunt de acord ca proprietarii mai multor case sau maşini să fie impozitaţi suplimentar, aşa cum a propus Guvernul.

Ei au respins, ieri, ordonanţa de urgenţă prin care posesorii mai multor clădiri să plătească impozite usturătoare de până la 300% pentru cei care deţin de la trei clădiri în plus faţă de cea de domiciliu.  

Nici prevederea prin care maşinile de lux să fie "taxate" aspru nu a fost pe placul aleşilor. Chiar pedeliştii au sărit în sus, mai ales cei cu avere, precum Sorina Plăcintă sau Iulian Urban. Soarta celor cu multe case va fi însă decisă de deputaţi. (Roxana Ristache)

Dau cupoane de creşă, dar le impozitează pe cele de cumpărături

Proiectul Legii educaţiei, pentru care Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament, cuprinde şi o propunere a deputaţilor privind acordarea cupoanelor de creşă.

Acestea ar urma să se dea atât în sistemul de stat, cât şi în cel privat, la solicitarea unuia dintre părinţi sau a tutorelui. Valoarea cuponului de creşă va fi stabilită anual, de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Dacă pentru cupoanele de creşă aleşii au găsit bani, Guvernul vrea să impoziteze cupoanele de cumpărături acordate gratuit persoanelor fizice de către firme şi magazine sub forma bonurilor de valoare.

«Dacă Parlamentul a votat, noi aplicăm»Ioan Botiş, ministrul muncii

" Conform principiului separaţiei puterilor în stat, consider că este atributul Parlamentului. A decis şi, în consecinţă, noi suntem Executivul şi va trebui să punem în aplicare legea aprobată în Parlament", şi-a explicat, nonşalant, ministrul muncii, Ioan Botiş votul dat din neatenţie în Parlament."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net