Hamsterii pot cădea în depresie toamna

Ultima actualizare:

    Zilele mai scurte şi lumina mai  puţină nu sunt pe placul rozătoarelor
Zilele mai scurte şi lumina mai puţină nu sunt pe placul rozătoarelor

Sezonul rece afectează şi animalele de companie, chiar dacă sunt ţinute în casă. Sursele de încălzire, temperatura interioară care mai poate varia, lumina naturală redusă, toate acestea ne obligă să luăm măsuri.

Hamsterii sunt ceva mai sensibili şi se pare că zilele de iarnă cu perioada de lumină redusă produc efecte similare depresiei de la oameni. Acest lucru s-ar putea remedia prin o perioadă de lumină mai lungă în timpul zilei cu ajutorul unor lămpi speciale şi cu o hrană vitaminizată. Ei au nevoie de lumină 12 ore pe zi.

Păsările de colivie au nevoie de un aer cald şi umed care să nu le „usuce" mucoasa respiratorie. În plus, variaţiile de temperatură ale aerului influenţează temperatura picioarelor şi trebuie ştiut că un astfel de fenomen duce la scăderea imunităţii şi a rezistenţei la boli.

Daţi-le papagalilor hrană vitaminizată, pe bază de fructe şi legume, folosiţi lămpi speciale pentru zilele friguroase şi întunecate.

Peştii de acvariu ar putea fi afectaţi mai ales prin scăderea temperaturii apei însă nu e o problemă gravă dacă încălzitorul nostru nu face faţă. Poate mai achiziţionăm unul. Scăderea temperaturii apei poate duce la îmbolnăviri, lipsa apetitului şi a mobilităţii.

Dacă aveţi acvariul în dreptul caloriferului şi temperatura nu e constantă, achiziţionaţi un termometru şi un încălzitor cu termostat.

Temperatura apei trebuie să fie de 18-19 grade Celsius.

Porcuşorii de guineea sunt destul de bine protejaţi de frig, însă în ţara noastră nu există o tradiţie în a ţine porcuşorii în aer liber, astfel că majoritatea exmplarelor sunt lipsite de o rezistenţă specifică la condiţii neprielnice.

Astfel că, aşa cum stăm noi în casă, aşa va sta şi porcuşorul de guineea.

Temperatura din casă îi va face bine şi va trece fără probleme peste iarnă.

Dihorii. Din cauza curiozităţii şi agilităţii lor de a ajunge aproape de sursele de căldură, se pot arde sau supraîncălzi.

Un dihor este destul de confortabil pregătit de iarnă într-o cameră cu temperatura medie şi un loc al lui unde se poate retrage.

În plus, cu siguranţă i-ar plăcea să se joace în zăpadă, aşa că fiţi fără griji.

Iguanele. Mare atenţie la aceste animale. Fiind cu sânge rece, vor căuta surse de căldură.

Dacă se aşază pe un calorifer, spre exemplu, se pot arde deoarece pe burtă nu au senzori de căldură.

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net