Hai la bunătăţi ca-n copilărie!

Ultima actualizare:

    Ciobanii ardeleni  au făcut furori  printre vizitatori,  care au degustat  brânza şi caşcavalul
Ciobanii ardeleni au făcut furori printre vizitatori, care au degustat brânza şi caşcavalul

Arome ameţitoare, mirosuri ca în bucătăria bunicii, gusturi formidabile. Pe toate le mai puteţi găsi, şi azi, la "Târgul care rupe... gura târgului", de la Muzeul Ţăranului Român. Sute de bucureşteni s-au lins pe degete, ieri, după ce au degustat produsele tradiţionale.

Caşcaval afumat, cu chimen, smântână făcută în casă, unt bătut, brânză cu diverse arome, pastramă de berbecuţ, slăninuţă şi cârnăciori, zacuscă, gemuri, prăjituri şi bomboane făcute în casă, miere, must şi vin, pe săturate.

Ei bine, cei care au vizitat, ieri, târgul au gustat din toate şi, în final, nu s-au putut abţine să nu facă şi câteva cumpărături, mai ales că şi preţurile sunt rezonabile.

De pildă, şunculiţa afumată costă 40 de lei/kg, ceafa - 45 de lei, cârnaţii de casă - 35 de lei, telemeaua de Braşov - 20 de lei, magiunul de prune - 8 lei/borcanul, iar ţuica de prune - 20 de lei litrul. Târgul mai este deschis doar astăzi, între orele 10.00 şi 18.00.

Zacuscă de ghebe

Ingrediente

* 500 g ceapă, 500 ml ulei, 2,5 kg ghebe, 1 kg ardei capia, 2 kg roşii, 2 foi de dafin, sare şi piper.

Ramona  Ionescu, Bacău
Ramona Ionescu, Bacău

Se spală ghebele, se opăresc în apă cu sare. Se curăţă ardeii de cotor, roşiile de coajă şi seminţe, ceapa se taie mărunt. Se dau prin maşina de tocat ghebele, ardeii şi roşiile.

Se pune ceapa la prăjit, se adaugă ardeii şi, când se înmoaie puţin, se adaugă roşiile. Se fierb până se îngroaşă, apoi se adaugă ghebele. Se fierbe la foc mic până se ridică uleiul deasupra. Se pune în borcane, care se închid bine.

Ciocolată de casă cu nuci

Ingrediente

* 3 cutii de lapte praf, 1 cutie şi jumătate de cacao, 1/2 litru de apă, 2 kg zahăr, 2 pachete de unt, 1 castron de nuci

Violeta  Kovacs,  Bucureşti
Violeta Kovacs, Bucureşti

Se fierb toate la un loc, mai puţin nucile, până se leagă ciocolata. Nucile se prăjesc şi, după ce se răcesc, se adaugă la ciocolată.

Caldă, ciocolata se toarnă într-o tavă, se lasă la temperatura camerei să se răcească, apoi se bagă la frigider.

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net