Gropile din asfalt omoară motociclişti pe bandă rulantă: 3 victime în 7 zile

Ultima actualizare:

Sezonul motocicletelor a început cum nu se poate mai prost, cu trei victime în mai puţin de o săptămână. Gropile au fost principala cauză a accidentelor, iar „riderii" dau vina pe autorităţile care nu au astupat craterele, scrie Adevărul.

Peste 200 de motociclişti s-au adunat azi-dimineaţă în faţa Parcului Carol. De acolo au plecat către parcarea complexului comercial din Băneasa, însoţiţi de forţele de ordine, într-un marş de protest împotriva autorităţilor. „Motoriştii" se plâng de faptul că nimeni nu face nimic în privinţa gropilor din carosabil, chiar dacă acestea fac victimă după victimă.

„Nu a ieşit nimeni la marşul ăsta convins că se va schimba ceva, dar, dacă noi nu facem nimic, cu siguranţă nu se va întâmpla nimic. Oricum, vom pleca acasă cu gândul că măcar am încercat", a spus Mihai, unul dintre cei aproximativ 200 de participanţi.

Răzvan Petrescu, un alt partcipant la protest, a venit la întâlnirea din Parcul Carol împreună cu soţia şi cu fiul lor, Horia, în vârstă de doar 3 luni. Copilul a fost purtat într-un scaun instalat în ataşul motocicletei lui Răzvan. „Toţi prietenii mei îl strigă <Bujie> pe Horia. Sper să iasă tot motociclist, oricum este cel mai tânăr protestatar", a zis Răzvan Popescu, fotograf la revista Capital.

Marcaje în dreptul craterelor

„Desenează un Gropilă pentru un asfalt normal" este o altă acţiune iniţiată de clubul Dac Motors şi susţinută de toată comunitatea motocicliştilor, atât în Capitală cât şi în Constanţa şi Timişoara. Campania constă în marcarea gropilor periculoase din carosabil.

„Desenăm cu vopsea nepermanentă sau cu cretă o siluetă umană în în dreptul gropilor care constituie un pericol pentru toţi participanţii la trafic", a explicat „Wolf", unul dintre liderii Dac Motors.

El a ţinut să precizeze că „Gropilă" este un proiect mai vechi şi că oricum ar fi fost demarat, chiar dacă nu s-ar fi petrecut accidentul de săptămâna trecută în care şi-au pierdut viaţa Mădălina Avram şi Adrian Bercea, care era membru al clubului Dac Motors.

Victime în urma accidentelor în care au fost implicate motociclete

Miron Costin Vigheciu, în vârstă de 17 ani a murit azi-noapte, în jurul orei 1.30, după ce s-a izbit de un stâlp de susţinere al Pasajul Unirii. Potrivit poliţiştilor, tânărul s-a urcat cu roata din faţă a motocicletei pe bordura care delimitează cele două sensuri de mers şi a intrat frontal în stâlp.

Mădălina „Harley X" Avram (29 de ani), o cunoscută membră a comunităţii motocicliştilor, a murit duminica trecută după ce s-a dezechilibrat din cauza unei gropi şi a intrat cu motocicleta într-un stâlp de electricitate de pe Splaiul Unirii. Ea venea împreună cu Adrian Bercea din clubul Alter Ego.

Adrian „Qaz" Bercea, tânărul în vârstă de 30 de ani care şi-a pierdut viaţa odată cu Mădălina în teribilul accident de săptămâna trecută, era un membru de seamă al clubului Dac Motors. Colegii lui spun că acţiunea „Gropilă", demarată ieri, îi este dedicată şi „fratelui Qaz".

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net