Gripa porcină se extinde în toate zonele ţării

Ultima actualizare:

    Autorităţile ieşene sunt în alertă
Autorităţile ieşene sunt în alertă

Cinci elevi din Iaşi au fost diagnosticaţi cu gripă porcină. Trei persoane din Arad au fost diagnosticate de către medicii arădeni cu gripa nouă. Aceștia se află izolaţi la domiciliu și urmează tratamentul specific, forma bolii nefiind una gravă. Un caz de gripă porcină a fost confirmat la Galaţi, iar alţi 15 pacienţi sunt suspecţi.

IAŞI

Ultimele cazuri de gripă porcină diagnosticate la Iaşi sunt de la Colegiul „Naţional“, unde doi elevi de clasa a cincea sunt deja sub tratament.

„În momentul de faţă sunt medicii la şcoală şi îi verifică pe toţi cei 1.128 de elevi. De astăzi am închis şi clasa de unde provin copiii bolnavi“, a declarat Cristina Vâlcu, directorul Colegiului Naţional Iaşi.

Celelalte trei cazuri înregistrate încă de săptămâna trecută sunt de la Colegiul Agricol „Vasile Adamachi“. Primul elev de clasa a IX –a diagnosticat este rudă cu unul dintre elevii de la şcoala „Ştefan Bârsănescu“, care a fost închisă săptămâna trecută după ce au fost depistate 28 de cazuri de îmbolnăvire cu A H1N1.

ARAD

Este vorba despre un focar familial, patru persoane fiind suspectate de infectare în primă fază. Cei patru au vârste cuprinse între 19 şi 42 de ani şi la trei dintre ele îmbolnăvirea de gripă nouă a fost confirmată.

Familia în cauză este din Arad  și aceștia au prezentat primele simptome în data de 28 octombrie. În data de 25 octombrie, ei au venit cu un autocar din Germania şi cel mai probabil, aceasta a fost modalitatea de îmbolnăvire”, a declarta Dana Negru, medic epidemiolog în cadrul DSP Arad.

Aceasta  a mai declarat pentru Adevărul de Seară că printre colegii de serviciu ai celor trei bolnavi confirmați se derulează în prezent  o anchetă, fiind depistate până în prezent  trei cazuri cu simptomatologie, dar fără diagnostic de gripă nouă confirmat.

Noi continuăm investigaţiile şi îi monitorizăm pe cei trei colegi. De menţionat faptul că primii trei confirmaţi cu acest diagnostic nu lucrează în şcoli sau spitale, sau în medii foarte aglomerate”, a explicat medicul arădean.

SINAIA

Hotelul Sinaia din staţiunea cu acelaşi nume a fost închis aseară, după ce 40 de turişti români şi străini au fost depistaţi cu virusul A(H1N1).

Bolnavii au fost duşi la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din Capitală, având o formă de gripă medie spre severă. Printre turiştii aflaţi în hotel la momentul închiderii se afla şi un grup de zece gălăţeni.

Legat de episodul Sinaia despre care s-a tot vorbit, avem şi noi un grup de gălăţeni, care au participat la o conferinţă , dar se pare că unii dintre ei prezintă o simptomatologie virală, motiv pentru care îi sfătuim să se adreseze Spitalului de Boli Infecţioase”, a declarat dr. Georgescu.  Din câte se pare , printre cei suspecţi de infectarea cu gripă porcină se află chiar şeful IMM-urilor gălăţene.

GALAŢI

Un bărbat de 54 de ani venit din Anglia a a dus cu el virusul AH1N1. Acesta sosise în România pe data de 28 octombrie, împreună cu alte patru rude.

Dr. Costinela Georgescu, dierctorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, a declarat: „Avem un caz confirmat azi. Este vorba de o persoană adultă, în vârstă de 54 de ani , cu domiciliul în Anglia de mai bine de un an. Acesta s-a întorsla Tecuci unde are părinţii”.

 Din spusele directorului DSP, boala a debutat cu febră, motiv pentru care s-a adresat Spitalului de boli infecţioase . Dintre cele patru persoane cu care s-a întors din Anglia, numai două prezintă simptome ale bolii.

Citeşte şi:

Sinaia: Focar de gripă porcină - 40 de turişti au contactat virusul

36 de cazuri de gripă porcină într-o singură zi

România află în cel mult două zile dacă primeşte dozele de vaccin

Ucraina cere ajutor de urgenţă vecinilor pentru a combate gripa porcină

Piteşti: un adolescent a fost diagnosticat cu gripă nouă

Chiar nu vă temeţi de gripa porcină?

Ucraina, cuprinsă de panică

Gripa porcină a ucis deja 5.700 de persoane

România, în alertă din cauza gripei porcine!

Virusul ucigaş face ravagii în ţările din jurul României

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net