Grecia asediată de grevele «anti-austeritate» - VIDEO

Ultima actualizare:

La Atena, transportul public nu funcţionează întreaga zi, în timp ce la Salonic, al doilea oraş al ţării, liniile urbane îşi vor înceta activitatea la prânz. Traficul aerian va fi şi el întrerupt între orele 12.00 şi 16.00 pe toate aeroporturile din ţară, în urma grevei controlorilor.

    Mai citeşte:      Grecii şi-ar putea vinde din insule pentru a scăpa de datorii      Ministerul de Finanţe al Greciei, sub asediul comuniştilor

Federaţia sindicală a funcţionarilor publici Adedy, cu 300.000 de membri, a lansat un apel la încetarea lucrului în tot sectorul public, începând de la ora 12.00.

Un apel similar la grevă până la ora 15.00 a anunţat şi confederaţia GSEE din sectorul privat, cu 1 milion de membri, în timp ce Frontul Ssindical Comunist (Pame) şi-a chemat organizaţiile la o grevă de 24 de ore. Şi personalul căilor ferate îşi va înceta activitatea în următoarele 24 de ore.

În faţa presiunilor Uniunii Europene şi a pieţelor financiare, guvernul elen a venit cu un pachet de măsuri de austeritate, prin care încearcă să reducă deficitul de buget de la 12,7 % din PIB, cât era anul trecut, la 8,7 % din produsul intern brut al statului.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net