Giovani Becali: «Un câştig la poker e mai tare decât un orgasm!»

CLIIMA20100518_0205_1.jpg

"Este o boală să vrei să apari toată ziua la televizor"
Citeste tot despre: 

Ajuns la 58 de ani, Giovani Becali e un personaj aparte în fotbalul românesc. Apreciat de unii, hulit de alţii, cel mai cunoscut impresar roman dă semne că ar vrea să se retragă de pe piaţă. "Nu sunt obosit, dar mi-a ajuns. Vreau să îmi văd şi de ale mele", spune cel poreclit Giovani.

Click!: Domnule Becali, mai câştigaţi bani din fotbal?
Giovani Becali: Mai scot ceva, dar departe de nivelul deceniului trecut. Cam 10 % din ce a fost odată. Am însă afaceri destule, care îmi aduc un profit bun. Familia Becali nu duce lipsă de bani. De fapt, nu a dus niciodată.

Aţi avut mereu, şi pe timpul lui Ceauşescu?
Ai meu ţineau o gogoşerie. Bine, era de stat, dar de la şapte la nouă tata vindea pentru el, iar apoi oficial. Făcea bani buni, cam 20.000 de lei pe lună. La trei luni putea să-şi cumpere o Dacie.

Care e ultima investiţie a familiei Becali?
De trei ani şi jumăte băgăm bani într-o afacere cu energie eoliană. Am investit mult, de ordinal milioanelor de dolari. Încă nu am construit un parc. Până să ajungem aici mai sunt sunt paşi mulţi de urmat, dar vom câştiga bani mulţi pe viitor.

Cu jocurile de noroc cum staţi?
Ca întotdeauna. Nu am ascuns niciodată că aş fi jucător. Merg des prin cazinouri. Mai joc câte o carte şi la noi la bar, unde ne strângem toţi verii Becalii, dar doar aşa de distracţie, pe sume mici, 50 lei, 100 de lei.

Per ansamblu, sunteţi pe plus sau pe minus?
La ruletă şi black-Jack sunt pe minus, dar la poker sunt pe plus. Jocurile de noroc îmi dau viaţă, pentru mine un câştig la poker e mai tare decât un orgasm. Sunt jucător de la 14 ani! Ştiu, cărţi, table, zaruri, rummy, dar şi alte jocuri.

La ce sunteţi cel mai bun?
La table.

Se spune că eraţi mare crai în tinereţe.
Am multe balerine pe conştiiţă. Eu mi-am trăit viaţa în locuri luxoase, luam prânzul la Athene Palace, cina la Pescăruş, iar apoi aşteptam ora 11 noaptea să mă mut la Melody sau la Atlantic.

Fotbal aţi jucat vreodată?
La Voinţa Bucureşti. Veneau vreo 200 de machidoni numai să mă vadă pe mine. Eram mijlocaş şi aveam numărul 5. În 1968 m-a selecţionat Gheorghe Olah pentru un turneu de junior republicani la Glasgow, dar nu m-am dus. Aveam dolari, aveam alte planuri. M-am lăsat de fotbal pentru că nu m-a interesat să ajung un mare jucător.

Cu sănătatea cum staţi?
Bine. Operaţiile de by pass au ajuns ca operaţiile de apendicită, în sensul că se scot ţevile de pe timpul lui Ceauşescu şi se înlocuiesc cu tuburi de plastic. Problema e că nicotina se depune mai uşor pe acest plastic. Eu din acest motiv nu mai fumez de vreo patru ani. Nu ţin niciun fel de regim, dar mai exagerez cu consumul de sare. Mă menţin în formă făcând în fiecare dimineaţă câte o oră de gimnastică.

De moarte vă e frică?
Am fost de multe ori faţă în faţă cu moartea. Pe vremea lui Ceauşescu, m-au prins că jucam cărţi şi mi-au pus pistolul la cap. I-am zis ăluia „Trage, mă!". Ştiam că nu va trage. Îmi e frică ca oricărui om. Ştiu însă că nu există nemuritori. Dacă ar exista unul pe lumea asta, eu i-aş lua viaţa ca să ajung în locul lui.

Citeşte şi:

Giovani a lăsat 200 de milioane în joacă la Poker Texas Hold'em

Giovani Becali, dat afară că a făcut scandal la poker - VIDEO

Giovani Becali vrea să-şi trăiască bătrâneţile pe iaht

Giovani era să rămână fără maşină

Giovani, ţi-ai ameninţat nevasta?

Gigi Becali: "Mitică joacă table de 25 de ani şi tot nu ştie"


Giovani despre...

...Marius Alexe

"El poate să joace într-un sistem 4-3-3, în stânga, nu într-unul 4-4-2. Ar fi bine să mai stea şase luni sau chiar un an în Romanial. Nu este însă exclus să plece chiar în această vară pe o sumă foarte bună, în jur de 4-5 milioane de euro".

...cel mai mare comision

"Am încasat cel mai gras comision de la Inter pentru transferul lui Chivu. Barcelona si Real îl vroiau şi ele pe Chivu, dar îi dădeau lui Chivu un salariu mai mic... Real îi dădea 3 milioane de euro, iar Barcelona 3,5 milioane de euro. Inter i-a dat 5,5 milioane de euro." Un comision bun înseamnă 1-2 milioane de euro.

...Mircea Sandu

"Singura instituţie de fotbal din România de nivel occidental este Mircea Sandu. Omul e foarte bun, dar e singur. De fapt, el a vrut să rămână singur".

...câţi bani cheltuieşte

"Nu ţin evidenţa. 2 - 3.000 de euro pe săptămână. Dacă se întâmplă să-mi mai iau un ceas, un costum sau altceva atunci cheltuiesc mai mult. Oficial, am un salariu de vreo 1.000 şi ceva de euro. Dar cei mai mulţi bani vin din imobiliare. Eu şi Victor luăm cam 200.000 € pe lună numai din chirii".

«Gigi e printre cei mai buni din ţară la tabinet»

Becali dezvăluie şi câteva dintre talentele vărului său, Gigi. "Şi lui îi plac jocurile de noroc. Se descurcă la rummy, dar la tabinet e chiar unul dintre cei mai buni jucători din ţară", spune Giovani, care nu discută deloc despre fotbal cu Gigi: "Nu am chef să mă cert cu el, aşa că vorbim despre orice, dar ocolim subiectul fotbal".

CLIIMA20100518_0209_1.jpg

«Gigi e printre cei mai buni din ţară la tabinet»

Fostul impresar povesteşte şi o întâmplare din copilărie cu Gigi Becali: "Când Gigi avea 14 ani am jucat o dată cărţi cu el şi cu alţi veri. Ne-a curăţat! Noi însă ne-am ofticat şi i-am luat banii înapoi cu forţa. A început să plângă să-i dăm banii înapoi, dar nu i-am dat".

«Mutu să-şi vadă de fotbal şi de nevastă!»

Giovani Becali a vorbit şi despre Adrian Mutu, fotbalistul cu care a reluat colaborarea în această iarnă, după o pauză de cinci ani.

CLIIMA20100518_0210_1.jpg

«Mutu să-şi vadă de fotbal şi de nevastă!»

"Adi să înteleagă că în aceşti 3-4 ani pe care îi mai are de jucat trebuie să stea lângă nevastă şi fotbal. Să se ferească de anturajele cu care a fost învăţat până acum. Nu ştiu ce îi rezervă viitorul, dar ne străduim să îl scoatem din impas. În opinia mea, căsnicia lui cu Fiorentina e aproape de divorţ. Bine că l-am scăpat de datoria aia mare pe care o avea la Chelsea", a declarat fostul impresar.


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1