Gemenii morţi în somn: deocheaţi sau otrăviţi?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Tragedie inexplicabilă la Buzău. Doi bebeluşi au murit la sânul mamei. Autorităţile bănuiesc o otrăvire cu nitriţi a apei din fântână, în vreme ce vecinii dau vina pe deochi, care <>," pentru că pruncii nu erau încă botezaţi.

Crăciun în lacrimi pentru o familie din localitatea buzoiană Pleşeşti, care şi-a pierdut în noaptea de după Crăciun cei doi bebeluşi gemeni, de numai patru luni. Micuţii s-au stins lângă mama lor, fără ca părinţii să poată face ceva pentru ei.

Felicia Borcan şi Grigore Ciomag trăiesc în concubinaj de şase ani, într-o casă de pământ, cu o singură cameră, din satul Pleşeşti. Aveau patru copii: o fată de 4 ani, un băieţel de 2 ani şi gemenii, Ionuţ şi Andreea. Aşteptau să treacă Sărbătorile ca să îi creştineze pe micuţi.

Vineri noapte, femeia s-a trezit la ora 2.00 şi le-a dat micuţilor să mănânce: atunci i-a văzut pentru ultima oară în viaţa. Când s-a trezit dimineaţa, la 7.00, tatăl a văzut că bebeluşii nu mai suflau.

"Dimineaţă eu m-am trezit să merg la animale să le dau mâncare, am văzut fata cu ochii deschişi şi cu biberonul în gură. Am tras biberonul şi copilul nu se mişca. Apoi l-am mişcat şi pe băiat, dar şi el era ţeapăn. A dormit soţia cu ei în pat, iar eu cu băiatul în celălalt pat. Nu era nici prea cald, nici frig şi lăsăm o oală cu apă pe foc, ca să fie umezeală. Griş cu lapte şi banane le-a dat să mănânce", a povestit Grigoraş Ciomag, tatăl copiilor.

Citeşte şi:

Nou-născuţi gemeni, morţi în somn

Grigor Ciomag nu poate să creadă că micuţii lui s-au stins

simeon stalpnicul png

Cauza morţii copiilor va fi cunoscută de-abia anul viitor, când vor veni rezultatele autopsiei. Până atunci, sunt două ipoteze : otrăvire cu substanţe prezente în apa de băut sau asfixie cu monoxid de carbon.

„Aici, apa e la şase, şapte metri adâncime şi au mai fost copii internaţi la spital. Posibil să nu mai fi avut bani şi le-a dat apă de la fântână", crede Petrică Leica, consilier în Podgoria, localitate de care ţine satul Pleşeşti.

Poliţia este ceva mai rezervată. „Din primele cercetări, cadavrele nu prezintă urme de violenţă, deci ar putea fi vorba de intoxicaţie cu monoxid. Se aşteaptă autopsia, pentru aflarea cauzei decesului", a precizat comisar Florina Crucianu, de la IPJ Buzău.

Rudele au rămas şocate de cumplita veste. Ele nu cred că moartea bebeluşilor s-a produs din cauza monoxidului de carbon sau din cauza apei din fântână.

„Ieri am venit aici, de la biserică, am dat banane la copii, erau veseli, se jucau şi dimineaţă a venit băiatul şi mi-a zis că au murit. Am bănuit că au venit oameni cu împărţanie şi i-au deochiat. Altceva nu văd de ce să moară amândoi", a completat Georgeta Dumitru, bunica gemenilor.

Vecinii cred că micuţii au fost răpuşi de deochi, care „s-a lipit" de ei pentru că nu erau botezaţi. Potrivit tradiţiei din zonă, copiii nebotezaţi nu trebuie să fie văzuţi de străini, deoarece pot fi deocheaţi de moarte.

Alţi doi fraţi au murit din cauze neelucidate

Doi frăţiori, un băiat de 12 şi o fată de 9 ani, din localitatea buzoiană Istriţa de Jos, au murit în noaptea de 22 spre 23 decembrie, din cauze încă neelucidate.

Mama lor, Aurelia Nicolae (30 de ani), spune că nu îşi poate explica tragedia. "I-am găsit pe jos, i-am luat în braţe şi i-am pus în pat. Erau însă reci şi aveau spume la gură", ne-a declarat Aurelia Nicolae.

Citeşte mai multe despre acest caz:

A dormit şase ore lângă copiii morţi

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net