Gaza: 55 de răniţi în ciocniri între poliţişti şi propalestinieni

Ultima actualizare:

40 dintre cei 520 de militanţi, care manifestau contra unei decizii a Egiptului ca o parte dintre camioanele lor să tranziteze prin Israel înainte de Gaza, au fost răniţi, potrivit unor surse de pe lângă militanţi.

15 poliţişti au fost de asemenea atinşi, au indicat surse medicale, citate de AFP.

Militanţii protestau contra deciziei Egiptului de a nu lăsa să treacă decât 139 dintre cele 198 de camioane şi maşini încărcate cu alimente şi material medical prin terminalul de la Rafah, la frontiera dintre Egipt şi Fâşia Gaza, şi de a-i obliga să tranziteze cele 59 de vehicule restante prin Al-Oja, la frontiera dintre Egipt şi Israel.

Activiştii, membri ai unui convoi de ajutor pentru Gaza din care face parte deputatul britanic George Galloway, au spart grilajul portului Al-Arish şi au blocat cele două intrări ale sale cu vehicule.

Forţele de ordine au utilizat atunci tunuri cu apă pentru a-i constrânge să se întoarcă în incinta portului. Manifestanţii au răspuns aruncând cu pietre asupra poliţiei, care a replicat la rândul ei cu pietre şi lovituri de bastoane.

În noaptea de marţi spre miercuri, manifestanţii erau retraşi în port, încercuit de sute de poliţişti, potrivit unui corespondent al AFP.

Galloway şi o delegaţie a parlamentului turc au discutat în timpul zilei despre chestiunea trecerii camioanelor prin Israel cu autorităţile egiptene dar convorbirile au eşuat.

Convoiul, blocat timp de mai multe zile în Iordania, a sosit luni la al-Arish, după ce a tranzitat prin Siria, precizează Agerpres.

Responsabilii acestui convoi au explicat luni într-un comunicat că ţinta lor iniţială era să intre în Fâşia Gaza la 27 decembrie, pentru prima marcare a ofensivei israeliene ce a făcut peste 1.400 de morţi palestinieni.

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net