Gara de Nord "invadată" de plante agăţătoare

Ultima actualizare:
Statuia Lupoaicei din Piaţa Roma va fi înconjurată de copaci
Statuia Lupoaicei din Piaţa Roma va fi înconjurată de copaci

Un tunel vegetal în Gara de Nord, o pădure de argint în faţa Ateneului Român, pajişti înflorite la fântâna de la Universitate. Nu este un scenariu SF, ci rodul muncii unor arhitecţi peisagişti, ce va prinde viaţă chiar săptămâna viitoare cu ocazia Zilelor Bucureştiului.

Mult se vor minuna bucureştenii când vor da ochii cu „Grădinile Nomade” amenajate în oraş. Este vorba de şase locaţii centrale care vor fi „împodobite” cu instalaţii prin care se redefineşte conceptul de grădină în spaţiu public.

„Alături de ceilalţi colegi am muncit la proiectul <<Grădini nomade>> circa două luni de zile. Am încercat să integrăm ambianţa locală cu natura, sperăm să placă publicului”, ne-a spus Nicolas Triboi, unul din inginerii peisagişti care a conceput grădinile.

Astfel, un impresionant tunel verde din iederă va petrece călătorii din Gara de Nord, „grădini celulare” vor apărea la Institutul Francez, Piaţa Arthur Verona va fi străjuită de „seminţe nomade”. În faţa Ateneului bucureştenii vor găsi o „pădure de argint”, din salcâmi, iar în Piaţa Universităţii vor înflori pajiştile.

Piaţa Verona va fi "împodobită" cu mai multe ghivece cu flori
Piaţa Verona va fi "împodobită" cu mai multe ghivece cu flori

Zilele Bucureştiului (18-20 septembrie) marchează anual prin diverse manifestări artistice prima atestare documentară a oraşului, de la 20 septembrie 1459, într-un act emis de Vlad Ţepeş. 


    Piaţa Verona va fi
Piaţa Verona va fi
image
image
image
image
image
image
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net