Ganea jr., golgeter la 11 ani

Ultima actualizare:

    Ganea îl învaţă pe fiul său,  George, toate trucurile pe  care trebuie să le ştie un atacant
Ganea îl învaţă pe fiul său, George, toate trucurile pe care trebuie să le ştie un atacant

Ionel Ganea, antrenor secund la Dinamo, îşi poate vizita familia la Timişoara doar când campionatul este întrerupt. „Ganezului" îi pare rău că nu poate asista la toate meciurile fiului său, George, care e golgheterul echipei Liceului cu program sportiv din localitate.

Ganea şi-a cumpărat o casă la Timişoara în perioada în care a evoluat aici, iar toată familia s-a stabilit în Banat. Copii Ioana şi George se simt foarte bine în vestul ţării şi îşi continuă educaţia aici sub atenta supraveghere a soţiei fostului fotbalist.

Oferta de a lucra la Dinamo a fost de nerefuzat pentru un fotbalist pe cale să-şi încheie cariera, astfel că Ionel Ganea a ajuns să facă naveta între Bucureşti şi Timişoara.

Situaţia care durează deja de câteva luni nu-i lasă indiferenţi pe copii fostului jucător.

„Ne lipseşte tata, eu şi soră-mea suntem foarte trişti că el e la Bucureşti şi noi la Timişoara", a spus George Ganea.

Băiatul în vârstă de 11 ani, care învaţă în clasa a V-a A la Liceul cu Program Sportiv, seamănă mult cu tatăl său, atât fizic, cât şi ca atitudine pe terenul de fotbal.

George joacă atacant, are un simţ al porţii înnăscut şi este foarte bătăios, neezitând să intre în dueluri tari cu jucători care-l depăşesc în gabarit.

„George Ganea a fost golgeter la ultimul turneu la care am fost, în Spania, cu 13 reuşite în şase meciuri. A mai fost golgeter şi la alte turnee, are fler, moşteneşte calităţile tatălui. Este încă mic, însă are calităţi reale, care sper eu să-i permită să egaleze performanţele tatălui, dacă nu chiar să-l depăşească. Sunt convins că şi tatăl său asta îşi doreşte", a spus Florin Filip, antrenorul lui George Ganea la LPS Banatul.

La turneul din Spania, de acum două săptămâni, echipa timişoreană a înfruntat adversari din Ucraina, Italia, Finlanda sau Danemarca, iar în finală a învins Essen, din Germania.

„Asta e a patra oară când ies golgeterul echipei la un turneu. Anul ăsta am dat cele mai multe goluri la turneele de la Braşov şi din Spania. În Spania am dat 13 goluri în şase meciuri. N-a fost greu acolo, o singură echipă era mai tare, cea din Germania", a fost părerea lui Ganea Jr. despre respectivul turneu.

Nu-l lasă să mănânce pizza şi chipsuri

Ionel Ganea crede că fiul său are toate condiţiile necesare pentru a reuşi.

„Nu pot spune sigur că va ajunge mare fotbalist, dar are avantajul că a fost în jurul fotbalului toată viaţa lui şi are şi condiţii. Eu la vârsta lui jucam fotbal în bocanci de iarnă. El are cel puţin zece perechi de ghete, echipament, tot ce-i trebuie", a spus actualul antrenor secund de la Dinamo.

„Normal că îl ajut cum pot, doar am şi eu o experienţă. Îi explic cum să atace poarta, cum să se folosească de mâini, cum să aştepte greşelile adversarilor. Şi nu îl ajut doar cu lucruri legate strict de joc. Când are un meci sâmbătă, de exemplu, îi spun ce să mânânce vineri, la ce oră să se culce pentru a fi în formă maximă. Trebuie să fie foarte atent la alimentaţie, nu are voie cu pizza sau chipsuri. Îi place foarte mult carnea de vită, muşchiul Carpaţi. Şi mânâncă foarte mult, la fel de mult ca şi mine", a spus Ganea senior.

George arată încă de la 11 ani calităţile unui vârf pursânge

image

Ionel şi Dana Ganea vin să-l încurajeze pe George la meciuri

image
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net