FOTO/Turnul din Pisa, varianta oltenească

Ultima actualizare:
detonare craiova doljchim
detonare craiova doljchim

Banc sec: Cât timp le ia oltenilor să dărâme o clădire? Răspuns: Cel puţin două săptămâni. Drept dovadă stă o clădire mastodont din curtea combinatului Doljchim, care nici după două detonări nu a fost putut fi pusă la pământ.

De la jumătatea lunii iunie, cei care au trecere pe drumul european 70, în dreptul comunei doljene Işalniţa, au parte de o privelişte cum nu s-a mai văzut în zonă. O clădire părăsită a combinatului Doljchim Craiova stă înclinată la peste 10 grade, parcă sfidând legile gravitaţiei. Mastodontul de sute de mii de tone care i-ar face invidioşii chiar şi pe locuitorii din Pisa ar fi trebuit să fie doborât de două săptămâni însă nici până astăzi specialiştii în detonări nu au reuşit să-i vină de hac.

detonare craiova
detonare craiova

Experţii au încercat de două ori să doboare clădirea comunistă însă fără niciun rezultat. De fiecare dată, mastodontul s-a înclinat câte puţin însă s-a „încăpăţânat“ să se prăbuşească la pământ. Directorul Doljchim, Dumitru Ungureanu nu îşi poate explica cum de clădirea a rămas în poziţie aproape verticală însă promite rezolvarea problemei de îndată. „Dacă veţi trece mâine, pe la ora 19, prin faţa Doljchim nu o să mai vedeţi acea clădire. O să o demolăm!“, a declarat directorul preferând să nu precizeze de câte ori s-a încercat demolarea mastodontului.

detoare craiova
detoare craiova

Noroc cu locuitorii din comuna Işalniţa care au văzut totul, sau mai bine spus, au auzit totul. „Au bubuit de vreo două ori la clădirea aia da’ degeaba. A rămas aşa înclinată după a doua explozie. Parcă ar atârna de un fir de aţă“, îşi dă cu părerea Mircea, un tânăr din comuna Işalniţa. Punerea la pământ a clădirii buclucaşe face parte dintr-un program  de demolări decis de board-ul OMV Petrom. „Instalaţiile care nu mai pot genera profit au fost propuse pentru demolare. Printre aceste clădiri se numără şi cea înclinată. S-au mai făcut demolări în curtea combinatului şi nu au fost probleme“, a explicat Dumitru Ungureanu.


    detoare craiova
detoare craiova

Până când „turnul din Pisa“, cum îi spun localnicii mastodontului înclinat, va fi pus la pământ, trecătorii nu au decât să oprească maşinile şi să facă poze. Dacă până acum câţiva ani aveau de pozat miile de muncitorii ce ieşeau din combinatul Doljchim, acum nu mai au decât să prindă în cadru o clădire veche dar construită cu simţ de răspundere.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net