Fotbaliștii Barcei și Marta Dominguez, cei mai buni sportivi din 2009

Ultima actualizare:

Fotbaliștii de la FC Barcelona și atleta Marta Dominguez au fost declarați cei mai buni sportivi spanioli din acest an, conform unui studiu realizat de agenția de presă EFE, împreună cu reprezentanții celor mai importante mijloace de comunicare din Spania.

Fotbaliștii Barcei s-au situat pe primul loc în clasamentul masculin, după ce anul acesta au câștigat șase trofee: Liga Campionilor, Supercupa Europei, Mondialul Cluburilor, Liga Spaniei, Cupa Regelui și Supercupa Spaniei. Catalanii au strâns 53 de puncte, mai mult decât dublul punctelor obținute de cel de-al doilea clasat, Pau Gasol (25 de puncte).

Marta Dominguez, campioană mondială în cursa de 3.000 de metri obstacole, a adunat 70 de puncte în clasamentul feminin, cu 20 de puncte mai mult decât a doua clasată, Gemma Mengual (înot sincron).

În clasamentul mondial al sportivilor, atletul Usain Bolt, campion mondial în probele de 100 de metri, 200 de metri și 4x100 de metri, a fost preferat înaintea fotbalistului argentinian Lionel Messi, care în afara trofeelor cucerite cu Barca a mai obținut și alte trofee individuale, precum Balonul de Aur și FIFA World Player.

Tot atletismul a fost pe primul loc și în clasamentul feminin, unde Sanya Richards, campioană mondială la 400 și 4x400 metri a devansat-o pe rusoaica Yelena Isinbayeba. Vezi pe adevarul.es cum arată clasamentul complet:

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net