Fostul KGB decide deconectarea utilizatorilor de la internet

Ultima actualizare:

    Utilizatorii vor putea fi decuplaţi de la internet, fără prea multe explcaţii
Utilizatorii vor putea fi decuplaţi de la internet, fără prea multe explcaţii

Ministerul rus al Justiţiei a elaborat un proiect de lege care permite Ministerului de Interne şi Serviciului Federal de Securitate (FSB - fost KGB) să decidă deconectarea cetăţenilor ruşi de la internet. În afară de aceasta, în caz de necesitate, providerii sunt obligaţi să furnizeze informaţii despre utilizatori şi serviciile acordate acestora.

În acelaşi proiect, Ministerul Justiţiei propune înăsprirea pedepselor pentru hackerii site-urilor instituţiilor de stat. Dacă în prezent, accesul ilegal la astfel de informaţii se pedepseşte cu cinci ani de închisoare, noul text propune ca pedepsele să meargă până la şapte ani de privare de libertate.

Oficial, scopul principal al acestui proiect de lege este de a apăra resursele informaţionale de stat, însă experţii atrag atenţia că noile măsuri încalcă grav prevederile Constituţiei ruse.

În prezent, organele de control pot cere întreruperea accesului la internet doar la anumite resurse-internet, precum cele extremiste.

Proiectul urmează să fie supus unei dezbateri interdepartamentale, a indicat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al premierului Vladimir Putin. Documentul a fost trimis luni seara la Ministerul Comunicaţiilor şi acesta urmează să-şi precizeze poziţia, a precizat el .

Experţii au atras atenţia că limitarea accesului la internet printr-o decizie a Ministerului de Interne sau a FSB contravine Constituţiei ruse. O lege similară a fost adoptată în Franţa, dar întrucât ea încălca prevederile Constituţiei, textul a fost modificat.

Acum, un francez poate fi deconectat de la internet numai printr-o decizie a tribunalului, a amintit Astamur Tedeev, expert rus în cadrul grupului care pregăteşte legea referitoare la internet.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net