A fost patron, acum trăieşte în cort, în pădure

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Locuieşte de mai bine de o lună pe malul lacului Ciric, din Iaşi, fără nici o sursă de venit. Ascuns printre copacii şi noroiul din pădure, cortul lui Robert Viciu (47 de ani) nu-ţi sare în ochi dacă mergi pe drumul principal. Pentru Robert însă locuitul în cort nu este o evadare din cotidian, ci realitatea de zi cu zi.

Robert Viciu n-a ieşit în weekend să se relaxeze la iarbă verde, ci îşi duce traiul de zi cu zi în locuinţa improvizată în mijlocul pădurii.

Citeşte şi:

Se construiesc noi puşcării

Scandal la o biserică ortodoxă din judeţul Cluj, de Florii

Au vrut să fure clopotul bisericii, dar au trezit tot satul

Iepuraşii de Paşte, ucişi de maidanezi!

„Am locuit cu soţia în apartamentul mamei, de când ne-am căsătorit în timpul studenţiei. La moartea mamei, am vândut apartamentul şi ne-am cumpărat o casă în afara Iaşiului. După aproape 20 de ani de căsnicie, soţia m-a părăsit şi am convenit să vindem casa", povesteşte Robert Viciu, cum a ajuns în această situaţie.

Conform celor spuse de ieşean, banii de pe casă au fost împărţiţi între cei doi soţi în mod egal. Cu jumătatea sa, bărbatul şi-a luat o cameră de cămin.

„La câteva luni după aceea, soţia a intentat partaj, cerând jumătate din banii pe care îi aveam, fără să mai recunoască împărţirea anterioară. Este şi vina mea că n-am cerut un act doveditor atunci pentru că nu credeam că va mai avea pretenţii", explică bărbatul.

Cu banii ce i-au parvenit în urma partajului, Robert Viciu a stat în chirie. După ce a rămas fără finanţe, ieşeanul a luat drumul pădurii Ciric, unde a deprins forţat metode de bază pentru supravieţuire.

„Mă bărbieresc într-un castronel şi fac contorsionism pentru a mă spăla în cort. Îmi gătesc câte ceva într-un ceaun la un foc, dar de cele mai multe ori mă mulţumesc cu un covrig şi patru pliculeţe de zahăr pe zi. Într-o lună am slăbit zece kilograme. E de mirare cum nu m-am îmbolnăvit în aceste condiţii de frig şi ploaie continuă", spune Robert, care mai ia bani de la cunoscuţi pentru a supravieţui.

Robert Viciu s-a obişnuit să se bărbierească într-un castronel

Bărbatul îşi face focul în fiecare seară pentru a se încălzi

Vrea să-şi relanseze afacerile

Robert a deţinut o firmă de îndosariere acte şi un magazin de haine second-hand în Huşi. Ambele au fost închise din cauza crizei. Acum, el spune că încearcă zilnic să se întâlnească cu oameni pentru a-şi relansa afacerile.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net