Forlan, «matadorul» lui Atletico

Ultima actualizare:
Zeci de mii de fani ai lui Atletico au sărbătorit pe străzile din Madrid  câştigarea Europa  League
Zeci de mii de fani ai lui Atletico au sărbătorit pe străzile din Madrid câştigarea Europa League

Atletico Madrid a câştigat Europa League graţie unei „duble" a uruguayanului Diego Forlan, care a terminat sezonul european pe locul doi în lista marcatorilor, cu şase reuşite.

Performanţa la Atletico Madrid începe să devină sinonimă cu numele lui Diego Forlan. Atacantul adus pe 21 de milioane de euro de la Villarreal în 2007 a demonstrat şi în acest sezon că îşi merită fiecare bănuţ.

După ce a fost desemnat „Gheata de Aur" a stagiunii precedente, cu 32 de goluri în 33 de meciuri în Primera Division, uruguayanul de 30 de ani a avut parte de încă un sezon de vis la Atletico.

Dintr-o echipă care nu anunţa nimic, gruparea madrilenă a câştigat Europa League, succes pentru care a încasat de la UEFA 12,9 milioane de euro, şi va juca miercurea viitoare, chiar de ziua lui Forlan, finala Cupei Spaniei cu Sevilla.

Performanţe imposibile fără aportul fostului jucător de la Manchester United, care este din nou golgheterul echipei în campionat şi în Liga Europei, cu 18, respectiv şase reuşite, şi mai trebuie să îi dea două goluri Sevillei pentru a-l egala pe Maxi Rodriguez (transferat la Liverpool), autor a cinci goluri în Cupa Spaniei pentru Atletico.

În plus, fără Forlan, „alb-roşii" nu ar fi ajuns niciodată în finala Europa League, acesta fiind responsabil cu ultimele patru goluri ale madrilenilor în această competiţie: două în semifinale cu Liverpool, şi încă două cu Fulham, în finală.


    Zeci de mii de fani ai lui Atletico au sărbătorit pe străzile din Madrid  câştigarea Europa  League
Zeci de mii de fani ai lui Atletico au sărbătorit pe străzile din Madrid câştigarea Europa League

Inedit despre Diego Forlan

* a marcat peste 200 de goluri pentru echipele de club, plus alte 23 în tricoul naţionalei Uruguayului* tatăl său, Pablo, e un fost mare internaţional uruguayan, care a evoluat la CM din 1974* e logodit de trei ani cu Zaira Nara, votată cea mai sexy femeie din Spania* a început cu tenisul, dar s-a axat apoi pe fotbal pentru a-şi putea ajuta financiar sora, paralizată după un accident de maşină

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net