FMI a cerut majorarea cotei unice la 20% şi a TVA la 25%

Ultima actualizare:

Solicitarea contravine afirmaţiilor făcute de ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, la sfârşitul săptămânii trecute, după o scurtă întâlnire cu reprezentanţii misiunii FMI în România, care a dat asigurări că TVA-ul nu va fi majorat.

În cursul zilei de astăzi, Sebastian Vlădescu a afirmat că Executivul încearcă să nu modifice nivelul actual al taxelor, având mai multe variante pentru negocierile cu FMI.

O misiune comună a Fondului Monetar Internaţional (FMI), Uniunii Europene (UE) şi Băncii Mondiale (BM) va sta până în 7 mai la Bucureşti, pentru a evalua modul de îndeplinire a angajamentelor din Acordul Stand-By şi a discuta cu autorităţile despre o serie de politici pe termen mediu.

Misiunea FMI va pregăti cel de-al patrulea raport asupra programului economic al României, ce va fi discutat de board-ul Fondului în cea de-a doua parte a lunii iunie. Dacă raportul va fi aprobat, România va primi cea de-a cincea tranşă, în valoare de 768 de milioane DST (850 milioane de euro) din cadrul împrumutului acordat de FMI, scrie Adevărul.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro. România a atras deja împrumuturi de aproximativ 11,5 miliarde euro.

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net