FMI a acceptat! Guvernul va reduce salariile şi pensiile

Ultima actualizare:

    Preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi seara reducerea salariilor, pensiilor şi subvenţiilor
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi seara reducerea salariilor, pensiilor şi subvenţiilor

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat Guvernul că board-ul de la Washington este de acord ca deficitul bugetar să fie limitat prin tăierea cheltuielilor cu salariile şi pensiile şi nu prin majorarea taxelor, dar a condiţionat ca economiile rezultate să fie utilizate exclusiv pentru investiţii, informează Medifax.

În discuţia de sâmbătă de la Palatul Victoria, experţii FMI i-au informat pe membrii Guvernului că au anunţat board-ul de la Washington asupra propunerii Guvernului de a diminua cheltuielile bugetare prin reducerea costurilor cu salariile şi pensiile, nu prin majorarea TVA şi a cotei unice, iar conducerea Fondului a fost de acord cu această strategie.

    Citeşte şi:       Salariile bugetarilor se reduc cu 25%. Pensiile şi ajutorul de şomaj, cu 15%.

În discuţiile de la Palatul Victoria, Guvernul s-a angajat că până la începutul lunii iunie va promova actele normative pentru efectuarea reducerilor de cheltuieli.

Premierul Emil Boc i-a asigurat totodată pe experţii FMI că tot până la începutul lunii iunie va fi modificată şi legislaţia privind achiziţiile publice, pentru a reduce termenele licitaţiilor.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net