Florin Cernat: «După meciuri se lasă cu miei la proţap!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Florin e mândru că e român în Croaţia, dar recunoaşte că sunt şi momente când colegii de la echipă îl tachinează, spunându-i că e „ţigan”.

Florin Cernat nu se gândeşte să se mai întoarcă să joace în România. „Orice ofertă voi avea din ţară, o voi refuza din start. Nu mă văd plecat din Croaţia", spune jucătorul lui Hajduk Split, care a stat opt ani şi în Ucriana.

De ce îi place lui Cernat în Croaţia? "Peisajele sunt mirifice. Cascadele, insulele şi marea te ademenesc, iar poporul croat e primitor, la fel ca tot neamul de sârbi, toţi sunt calduroşi", explică fotbalistul.

Fanii l-au adoptat imediat pe Cernat la Hajduk, unde suporterii i-au dăruit tricoul cu numărul 50. „Galeria lor s-a fondat în 1950. M-au impresionat fanii, când mi-au oferit acest număr. Am fost primit bine de ei, dar şi la echipă. Suporterii mi-au dat telefoane să semnez, mesaje, au scris pe formuri, pe bloguri să vin. A fost un gest foarte frumos din partea lor", mai spune Cernat, care a terminat campionatul pe locul 2.

Viaţa nu e totuşi mereu roz pentru jucătorul român, acesta recunoscând că mai este şicanat de colegii de la echipă pe seama ţiganilor: „Sunt mândru că sunt român! Mă mai enervez însă atunci când colegii îmi mai zic în glumă că sunt ţigan. Le răspund şi eu imediat: „nu vedeţi mă, că sunt blond!" Ce treabă să am eu cu ţiganii... Dar nu e nicio problemă, că râd şi eu de ei. Noi suntem în Uniunea Europeană, iar ei nu sunt...!"

În perioade de intersezon, cei de la Hajduk Split organizează meciuri amicale cu echipe din zonă, mai slab cotate. La finalul partidelor se organizează mese la iarbă verde.

„E ceva foarte frumos. Asta îmi place la ei. Când joacă meciuri amicale cu echipe mai slab cotate, după, se pun mese, şi se mănâncă prosciutto cu brânză şi miel la proţap. Aşa e de fiecare dată, la toate meciurile amicale", dezvăluie Cernat. După antrenamente, jucătorul merge la plajă.

„Mă duc la Adriatică, stau cu picioarele în mare în fiecare seară, apa este sărată şi face foarte bine la picioare. E relaxant, un peisaj de vis", spune Cernat.

Soţia stă în România

Cernat este căsătorit cu Dana, care vine destul de des în Croaţia pentru a fi alături de el. Ea ales să stea în România, deoarece are mai multe afaceri la Galaţi, printre care şi o sală de fitness.

"Trebuie să mă ocup şi de copil aici", spune ea. Florin şi Dana au un băieţel, în vârstă de 6 ani.

Cernat despre...

 Localnici: Ei sunt patrioţi, ţin cu ei. În România noi ne ardem între noi din toate punctele de vedere.

Ziariştii croaţi: E ca la noi, nebunie. Presa e tot ca în România. Paparazzi te urmăresc toată ziua.

 Femei: Sunt foarte frumoase. În Dalmaţia sunt cele mai alese, acest lucru e cunoscut de toată lumea.

 Ce poţi vizita în Croaţia: „Le-aş recomanda să meargă la Dubrovnik sau Klek, sunt multe insule acolo de văzut. Mai este şi Sibenik. Degeaba te-ai dus în Croaţia dacă nu mergi acolo sau „La Cascade"

Băutura preferată- Rakija

Este un fel de rachiu cu miere. E o băutură de-a lor, tradiţională, pe care croaţii o servesc la sărbători.

Mâncarea preferată- Pasticadele

Mâncărurile lor tradiţionale sunt foarte gustuoase. Se găsesc şi la ei sarmale, ca şi la noi. În zona Dalmaţiei se pregăteşte ceva tradiţional, ca nişte paste. Se numesc pasticade. Mie îmi plac foarte mult. Resturante Româneşti nu am găsit în Croaţia

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net