Fiul lui Kim Jong-Il a fost desemnat succesor al liderului nord-corean

Citeste tot despre: 

Fiul dictatorului nord-corean Kim Jong-Il, Jong-Un a fost desemnat ca succesor al acestuia de către partidul unic, potrivit unui document citat de cotidianul japonez Tokyo Shimbun.

Partidul Muncitorilor a utilizat acest document ca "instrument de lucru" destinat militanţilor, în august, precizează cotidianul japonez, citând surse nord-coreene. Publicaţia japoneză afirmă că a avut acces la fragmente din acest document, transmite Mediafax.

Regimul comunist pregăteşte o reuniune extraordinară a partidului, în vederea transferării puterii de la Kim Jong-Il, în vârstă de 68 de ani, către cel de-al treilea fiu al acestuia, Jong-Un, în vârstă de 27 de ani.

Sesiunea, programată iniţial pentru prima jumătate a lunii septembrie, a fost amânată din cauza inundaţiilor care au devastat ţara, potrivit presei sud-coreene.

Documentul precizează că Jong-Un a primit de la părinţii săi "o educaţie revoluţionară şi de autoritate", "calităţi necesare" pentru continuarea revoluţiei. Kim Jong-Il a depus toate eforturile pentru a-i oferi fiului său "calităţile de mare conducător şi om de stat remarcabil, care excelează, în acelaşi timp, în arta scrisului şi a sabiei".

Potrivit fostului senator japonez şi luptător profesionist Antonio Inoki, nord-coreenii ştiu că Jong-Un este moştenitorul dictatorului. Inoki, care a fost prezent vineri, la Phenian, la ceremonia de deschidere a unui festival, a declarat însă că nu a văzut fotografii sau portrete ale acestuia afişate în timpul evenimentului. Inoki a apreciat că reuniunea partidului comunist va avea loc chiar înainte de cea de a 65-a aniversare de la înfiinţarea partidului, marcată la 10 octombrie.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1