Firmă de telefonie judecată pentru stâlpul ucigaş

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Compania Romtelecom a fost trimisă în judecată de către procurorii constănţeni, alături de directorul diviziei Sud-Est al societăţii. Ei sunt acuzaţi că nu au dispus schimbarea unui stâlp de telefonie, care s-a prăbuşit peste o fetiţă de 13 ani, în urmă cu un an.

Doiniţa Alexandra Rahău de 13 ani, din localitatea constănţeană Rasova a murit, în vara anului trecut, strivită de un stâlp al companiei de telecomunicaţii Romtelecom. Fetiţa se juca împreună cu mai mulţi copii la marginea localităţii.

Cei mici obişnuiau să lege cablurile de telefonie de stâlp, făcându-şi astfel un leagăn. Stâlpul din lemn s-a prăbuşit în capul Alexandrei, care a murit în drum spre spital.

Procurorii au decis că vina pentru nenorocire aparţine companiei Romtelecom şi a directorului Diviziei de Operaţiuni Sud-Est care nu a dispus înlocuirea stâlpilor vechi de telefonie.

simeon stalpnicul png

Familia fetiţei a primit 10.000 de lei din partea companiei ca să-şi îngroape copilul. În timpul anchetei, Ovidiu Pripiş, directorul diviziei Sud-Est a companiei a declarat că ultima lucrare capitală la reţeaua din zonă s-a efectuat în 1994.

El a spus că 50 la sută din stâlpii existenţi, au fost înlocuiţi dar că nu a identificat documente care să ateste că stâlpul cu indicativul 239 a fost printre aceştia. Directorul a mai spus că nici unul dintre subalterni nu l-a informat că stâlpii abia se mai ţin.

O astfel de tragedie se poate repeta oricând. Şi în prezent există în zonă alţi stâlpi putreziţi care pot provoca nenorociri. Într-un comunicat oficial, Romtelecom aruncă vina pe sătenii care foloseau stâlpul pe post de pripon pentru animale. Compania îşi exprimă compasiunea pentru familia îndoliată. Dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Medgidia.

Le-au dat bani de înmormântare

Doiniţa Alexndra Rahău era elevă în clasa a VI-a, la şcoala din localitate şi învăţa foarte bine. Vestea morţii ei a căzut ca un trăznet asupra familiei, vecinilor şi colegilor de şcoală ai fetei. Imediat după incident, familia fetiţei a primit 10.000 de lei din partea companiei Romtelecom ca să-şi îngroape copilul.

Aceştia au spus însă că nici o sumă de bani nu le poate alina suferinţa pricinuită de pierderea fetiţei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net