Filmul lui Cristi Puiu, «Aurora», primul «OZN» la Cannes - VIDEO

Ultima actualizare:

Vizibil emoţionat, regizorul Cristi Puiu, mult  aşteptat aici, la Cannes, a anunţat, aproape sfios, că vom vedea „un film lung", relatează Adevărul. Au fost trei ore de tensiune şi nelinişte, prelungite în alte ceasuri de discuţii, căci marele merit al peliculei „Aurorei" este, după părerea criticilor profesionişti cu care am stat de vorbă, acela de a fi o creaţie care ţinteşte inima cinematografului, felul cum se scrie el.

Pentru Scott Foundas, cunoscutul critic american, „nu este un film de la care, de cum ai ieşit, să te întrebi dacă ţi-a plăcut sau nu. Nu poţi fi instinctual în faţa unei creaţii care cere atât de mult de la cinematograf, de la limbajul şi raporturile lui cu realitatea. Cere şi filmul îi răspunde pe măsura marelui talent al lui Puiu".

Şi Andre Ceuterick, criticul de film belgian, a văzut în această peliculă „un uimitor exerciţiu de stil, asemănător cinematografului minimalist şi hiperrealist  al anumitor autori europeni ai  anilor '70 - '80, ca Chantal Akerman sau Alain Cavalier. Cristi Puiu demonstrează o mare măiestrie a limbajului cinematografic, are obsesia cadrului."

Un stil „elegant şi opac"

Într-un amplu material dedicat lui Cristi Puiu, publicaţia franceză „Le Monde" susţine că „Aurora" este „primul OZN veritabil" la această ediţie a festivalului, un film de „o stranietate stupefiantă".

Criticul de la ziarul menţionat apreciază că stilul regizorului român care  a câştigat premiul „Un Certain Regard" cu pelicula „Moartea domnului Lăzărescu" în 2005 este „elegant şi curtenitor, perfect francofon, digresiv, muzical, opac, fantast".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net