«Fetiţa noastră a trăit doar 6 ore» FOTO

Ultima actualizare:
Galerie foto - Priveghi Maternitatea Giuleşti
Galerie foto - Priveghi Maternitatea Giuleşti

Distrusă, mergând absentă pe străzi şi cu privirea în gol, mama primei fetiţe moarte în iadul de la Maternitatea Giuleşti a venit ieri la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici" pentru a-şi ridica pruncul. „Nici o şansă acum!", a fost răspunsul legiştilor. „Nu sunt gata testele ADN!"

Citeşte şi

«Nu se auzea nici un scâncet de copil» FOTO/VIDEO

Imagini şocante din salonul în care au ars bebeluşii! FOTO

Pruncii arşi de vii nu pot fi înmormântaţi creştineşte!

Au ars de vii in maternitate - FOTO/VIDEO

Asistenta responsabilă de la Maternitatea Giuleşti e în stare de şoc

Tânăra femeie, de nici 20 de ani, abia se ţinea pe picioare. Iubitul ei, tatăl micuţei arse în Reanimarea de la Giuleşti, Alan, o ţinea de mână şi, din când în când, îi şoptea în limba turcă „Bunu üzerine, canım alırsınız. Seni seviyorum!" ("O să trecem şi peste asta draga mea. Te iubesc!").

Celor doi tineri, lui Alan şi Mihaelei, nu le venea să creadă că, în loc să se bucure de rodul iubirii lor, sunt acum obligaţi să se pregătească de înmormântare. S-au cunoscut în urmă cu doi ani, într-un angro bucureştean, unde Alan avea stand.

Mihaela nici nu împlinise 18 ani, dar voia să câştige un ban. Turcului Alan i-a căzut cu tronc românca. N-au avut timp de căsătorie. Au zis că copilul poate să crească şi fără ca părinţii să se fi „luat" la Primărie.

Au aşteptat cu sufletul la gură ziua în care Mihaela avea să aducă pe lume fetiţa lor, Melek. Din păcate, tânăra a suferit complicaţii şi a fost nevoită să nască prematur.

Cu ultimele puteri, Mihaela îşi aduce aminte, ca prin ceaţă, de cele întâmplate la 16 august: „Pe la ora 12.15 am născut. Medicii mi-au arătat fetiţa preţ de câteva secunde, poate un minut.După aceea s-au grăbit cu ea la Terapie Intensivă, pentru că era micuţă rău de tot. Am adormit. Ştiu că m-au trezit ţipetele de pe holuri, pe la şapte fără ceva. Nu am ştiut nimic de fetiţa mea până târziu în noapte. De atunci nu mai pot să dorm şi, sincer, nici nu mai îmi vine să trăiesc!", spune cu lacrimi în ochi tânăra mămică.

Micuţa Melek, care a trăit la Giuleşti doar şase ore, a fost cea mai aproape de focarul incendiului. Legiştii cred că ea a murit prima.

„Trupul ei firav era ars pe o parte, contorsionat de durere. Pe chipul schimonosit se putea citi durerea ultimelor clipe. În plămânii fetiţei am găsit o mare cantitate de funingine. Ceilalţi doi bebeluşi au murit din lipsă de oxigen. Aceasta înseamnă două lucruri! Pe de o parte că nu erau în incubator, ci doar în pătuţuri, iar pe de altă parte că a trecut foarte mult timp de la declanşarea focului până în momentul decesului", ne-a declarat unul dintre medicii care au participat la autopsie.

Flori şi păpuşi la poarta spitalului

Poarta spitalului în care au murit patru bebeluşi a devenit loc de pelerinaj. Sute de bucureşteni, impresionaţi de tragedia familiilor care şi-au pierdut „îngeraşii", vin să aprindă o lumânare sau să aducă o floare.

Pe zidul clădirii, acolo unde în seara fatidică părinţii şi rudele au vărsat râuri de lacrimi, stau acum patru păpuşele în memoria bebeluşilor care s-au ridicat la cer prea devreme.

Vezi aici GALERIE FOTO


    Galerie foto - Priveghi Maternitatea Giuleşti
Galerie foto - Priveghi Maternitatea Giuleşti

Alexandru, Alexandra, Maria şi Gabriela, numele celor patru nou născuţi decedaţi au fost imprimate pe sute de baloane care s-au ridicat la cer, ieri seară, în faţa Spitalul Giuleşti.

A fost campania Fundaţiei EMMA, coordonată de Bianca Brad, care simte cel mai bine durerea mămicilor, pierzându-şi şi ea fetiţa după doar câteva zile de la naştere.

Zeci de bucureşteni au aprins o lumânare şi au lăsat flori şi păpuşi în memoria celor patru bebeluşi care au murit la Maternitatea Giuleşti

simeon stalpnicul png

Primele date ale anchetei

Anchetă. La trei zile de la tragedia de la Spitalul Giuleşti, echipa formată din doi procurori şi 30 de poliţişti lucrează la foc continuu. Astăzi, după finalizarea expertizei ADN se va afla cu certitudine identitatea nou născuţilor care au murit arşi de vii.

Ieri, specialişti în incendii şi explozivi au luat la puricat salonul groazei, ridicând mai multe obiecte care au scăpat de furia flăcărilor. Pe lângă acestea, anchetatorii au intrat în posesia imaginilor camerei de supraveghere aflată pe holul spitalului care vor fi analizate de ofiţeri din cadrul SRI. Şeful Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului instanţei supreme, Marius Iacob, a anunţat ieri că nu a fost stabilită cauza incendiului, însă se ştie cu siguranţă că exista o improvizaţie la instalaţia de aer condiţionat.

 Suspendare. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a suspendat, ieri, conducerea Maternităţii Giuleşti, până la finalizarea anchetei. Anunţul a fost făcut de viceprimarul Capitalei, Mircea Iovici. „Toţi cei care au greşit, vor răspunde", a completat Iovici.

Ajutor. Familiile care şi-au pierdut copiii vor primi câte 5.000 de lei, iar cei care au copii grav afectaţi vor primi câte 3.000 de lei, a decis ieri Guvernul.

Solidaritate. trei medici israelieni au sosit ieri dimineaţă la Spitalul „Grigore Alexandrescu" pentru a ajuta copiii arşi.

 Dotare. Toate cele 21 de spitale administrate de Primăria Capitalei vor fi dotate cu aparate pentru detectarea fumului, în regim de urgenţă.

Concluzie. Doi specialişti de la Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale au cercetat, ieri, aparatura din salonul care a fost cuprins de flăcări. Prima concluzie este că aparatura verificată era în stare bună.

Haideţi să-i ajutăm!

Campania „Din inimă pentru copii” a decis să sprijine spitalul şi personalul Secţiei de Arşi „Grigore Alexandrescu” în lupta pentru salvarea bebeluşilor.

Vom cumpăra, din fondurile strânse în urma licitaţiilor caritabile, antibiotice, branule, pansamente specifice arsurilor, fire de sutură, pampers, şerveţele umede, pentru că în asemenea situaţii se consumă foarte mult, iar noi vrem să facem ceva pentru aceşti micuţi ce se luptă să trăiască.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net