Fetiţa "Avatar" suferă de o boală rară şi poate orbi

Ultima actualizare:
Fetiţa Avatar
Fetiţa Avatar

O fetiţă de trei ani din China suferă de o maladie rară, care îi conferă aspectul unui avatar.

Xi Xi, din  Dengfeng, provincia Henan, s-a născut cu un defect facial, din cauza căruia poate orbi.

Fetiţa, născută pe 21 iunie 2007, are o distanţă anormală între ochi şi nasul ei este deformat. Mama sa, Zhao Xiangchuan, avea 39 de ani când a adus-o pe lume.

"Am fost şocat. Copilul meu nu are nas, iar ochii sunt depărtaţi foarte mult unul de celălalt", a declarat tatăl ei, Wang Xikun, în momentul în care a văzut-o.

Pe 3 septembrie 2009, cei doi chinezi şi-au dus copilul la primul spital specilizat în tratatrea acestei boli. Acolo, medicii le-au spus că suferă de Hipertelorism Orbital congenital, o maladie care se întâlneşte foarte rar. Doar unul din 100.000 de oameni suferă de aşa ceva.

"Medicul a spus că operaţia este foarte riscantă şi poate fi realizată doar într-un spital din Shanghai. Costurile sunt foarte mari, iar noi nu avem de unde să strângem aceşti bani", a afirmat tatăl lui Xi Xi.

Fetiţa are nevoie de intervenţia chirurgicală cât mai repede, deoarece, odată cu vârsta, distanţa dintre ochi se poate mări, iar ea riscă să rămână oarbă.

Acum, părinţii cer ajutorul societăţii pentru a-şi salva unicul copil.

"Sperăm ca XiXi să fie o fetiţă normală, să poată merge la şcoală fără să fie discriminată şi să aibă o viaţă fericită", a încheiat mama sa.


    Fetiţa Avatar
Fetiţa Avatar
image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net