Femeile-soldat din armata americană au voie să rămână însărcinate

Citeste tot despre: 

Comandamentul armatei SUA a anulat reglementările dictate în noiembrie de generalul Anthony Cucolo, comandantul trupelor americane din nordul Irakului, de sancţionare a femeilor înrolate care rămân însărcinate în zona de luptă şi a militarilor responsabili de sarcina acestora, informează AFP.

Generalul Anthony Cucolo, care comandă 22.000 de militari în nordul Irakului, a explicat presei că ordinul său referitor la sarcinile femeilor avea scopul ”să facă tot posibilul pentru a păstra intact ansamblul forţelor sale de luptă”.

Or, ”plecarea unui soldat din zona de luptă mai devreme decât este prevăzut creează un handicap echipei sale”, insistase el, mai ales că în armata americană există regula de a trimite imediat în SUA femeile-soldat însărcinate care sunt desfăşurate în zonă de război.

Sancţiunile pe care le prevedea generalul Cucolo puteau - teoretic - să varieze de la un simplu blam administrativ până la deferirea în faţa Curţii marţiale, dar el a exclus recurgerea la această ultimă pedeapsă.

Potrivit Pentgonului, un comandant are dreptul să impună reguli de acest tip personalului aflat sub ordinele sale.

Citeşte şi
Femeilor din armata americană din Irak li se interzice să rămână însărcinate

Loading...