Familia românului ucis în Spania nu are bani de repatriere

Ultima actualizare:

"Mama sa este bătrână şi bolnavă. Nu poate suporta costul transportului sicriului în România". Sunt cuvintele Florinei Stoian, prietenă a lui Francisc Roi, românul de 34 de ani ucis în Alberic (Valencia), acum aproape o lună, de femeia cu care trăia în concubinaj.

Trupul neînsufleţit al bărbatului zace încă la un depozit de cadavre din Valencia, scrie cotidianul La Verdad. Mama victimei a primit vestea tragică a morţii fiului său acasă, în Miheşu de Câmpie (judeţul Mureş), o localitate de 1.500 de persoane. Suzana Roi (62 de ani) le explică, printre suspine, ziariştilor spanioli, că "nu avem bani pentru a-mi aduce acasă fiul mort". Traducerea o realizează Florina.

Femeia ar fi vrut să-şi înmormânteze fiul creştineşte în satul natal. Dar lipsa banilor face ca, de aproape o lună, cadavrul acestuia să zacă într-o morgă valenciană. Alternativa?

Cadavrul va fi incinerat în Valencia, deşi nici asta nu se ştie când se va face. Una din surorile lui Francisc, stabilită în Italia, va veni după resturile pământeşti ale acestuia, pentru a le duce, într-o urnă, în România.

Bătrâna povesteşte cum la câteva zile după crimă, a primit un telefon de la un prieten de-al lui Francisc, din Zaragoza. A aflat că pe băiatul său l-a ucis chiar femeia pe care o iubea, Dana.

"La început nu i-a venit să creadă. Spunea că nu este posibil. Ulterior, fraţii bărbatului au văzut ştirea pe internet şi i-au confirmat", explică Florina spusele mamei îndurerate. Ulterior avea să i-o confirme şi Consulatul.

Citeşte mai multe amănunte pe adevarul.es

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net